Charles Michel: În Europa astăzi nu există centru sau periferie, state membre vechi sau noi

Charles Michel: În Europa astăzi nu există centru sau periferie, state membre vechi sau noi

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat sâmbătă că în Europa astăzi nu există centru sau periferie, state membre vechi sau noi.

"Europa redevine progresiv ea însăşi, diversă şi întreagă", a declarat Charles Michel, cu prilejul participării sale la ceremonia în care preşedintele Klaus Iohannis a primit, la Aachen, Premiul "Carol cel Mare" - Pentru unitatea Europei.

În opinia sa, integrarea europeană reprezintă realizarea unui ideal, cel al unei Europe unite şi vizează, de asemenea, consolidarea poziţiei UE în lume.

Charles Michel este de părere că o autonomie mai mare a Uniunii Europene trebuie să se bazeze pe doi piloni strategici: dezvoltarea socio-economică şi securitatea.

În altă ordine de idei, el a apreciat că, în mandatul său de primar al Sibiului, Klaus Iohannis a construit un oraş "modern, deschis şi prosper".

Potrivit lui Charles Michel, prin acţiunile sale, preşedintele Iohannis contribuie la "Europa lucrului bine făcut". El consideră că Iohannis întruchipează pentru ţara sa mottoul european "Uniţi în diversitate", apărând "cu fervoare" respectul şi incluziunea tuturor minorităţilor.

Pe de altă parte, el a transmis condoleanţe familiilor celor care au murit în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecţioase de la Constanţa.

Sibylle Keupen, primarul oraşului Aachen şi membru de drept al Consiliului Director al Societăţii pentru conferirea Premiului Internaţional "Carol cel Mare" al Oraşului Aachen, a spus că Iohannis împărtăşeşte ideea unei Europe puternice, comune şi că încă de la începutul carierei sale politice a fost "un om de acţiune curajos".

Ea a adăugat că ideea europeană a supravieţuit în ultimii 75 de ani tuturor crizelor, eşecurilor şi disputelor. AGERPRES/(A - autor: Iulia Carciog, editor: Antonia Niţă, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...