China a acceptat să returneze SUA drona capturată, Trump spune că Beijingul ar trebui să o păstreze

China a acceptat să returneze SUA drona capturată, Trump spune că Beijingul ar trebui să o păstreze

Președintele ales al SUA, Donald Trump, a scris sâmbătă pe Twitter că autoritățile de la Beijing ar trebui să păstreze drona subacvatică americană pe care o navă de război chineză a capturat-o joi, relatează Reuters.

Mesajul lui Trump vine la câteva ore după ce Pentagonul a anunțat că autoritățile chineze au acceptat să returneze drona care colecta date științifice neclasificate în Marea Chinei de Sud.

"Ar trebui să-i spunem Chinei că nu vrem înapoi drona pe care ne-au furat-o. S-o păstreze!" a scris pe Twitter președintele ales.

* China a acceptat să returneze SUA drona capturată în Marea Chinei de Sud (Pentagon)

Autoritățile chineze au acceptat să returneze armatei americane o dronă subacvatică ce fusese capturată săptămâna trecută de o navă de război chineză, a anunțat un oficial al Pentagonului, citat de Reuters. Drona colecta date științifice neclasificate în Marea Chinei de Sud, indică sursa citată.

"Prin colaborare directă cu autoritățile chineze, am ajuns la o înțelegere conform căreia chinezii vor returna Statelor Unite ale Americii drona capturată", a anunțat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Peter Cook.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Imagini care dau fiori cu podul unde a deraiat trenul internaţional IRN 347(Dacia Wien Hauptbahnhof - Bucureşti Nord)

2 VIDEO Totul despre tentativa de asasinat asupra fostului președinte al SUA / Momentul filmat în care s-a tras asupra lui Donald Trump la un miting de ca…

3 „Doar în Africa am mai văzut așa ceva” / Codin Maticiuc, șocat de camera în care a stat într-un hotel din Costinești

4 Cică Orban va primi de la UE ce-a semănat...

5 VIDEO Ce se întâmplă în America? Atacatorul lui Trump a fost surprins pe video chiar când începe să tragă, oamenii l-au văzut și strigau că are o armă…