China a acceptat să returneze SUA drona capturată, Trump spune că Beijingul ar trebui să o păstreze

China a acceptat să returneze SUA drona capturată, Trump spune că Beijingul ar trebui să o păstreze

Președintele ales al SUA, Donald Trump, a scris sâmbătă pe Twitter că autoritățile de la Beijing ar trebui să păstreze drona subacvatică americană pe care o navă de război chineză a capturat-o joi, relatează Reuters.

Mesajul lui Trump vine la câteva ore după ce Pentagonul a anunțat că autoritățile chineze au acceptat să returneze drona care colecta date științifice neclasificate în Marea Chinei de Sud.

"Ar trebui să-i spunem Chinei că nu vrem înapoi drona pe care ne-au furat-o. S-o păstreze!" a scris pe Twitter președintele ales.

* China a acceptat să returneze SUA drona capturată în Marea Chinei de Sud (Pentagon)

Autoritățile chineze au acceptat să returneze armatei americane o dronă subacvatică ce fusese capturată săptămâna trecută de o navă de război chineză, a anunțat un oficial al Pentagonului, citat de Reuters. Drona colecta date științifice neclasificate în Marea Chinei de Sud, indică sursa citată.

"Prin colaborare directă cu autoritățile chineze, am ajuns la o înțelegere conform căreia chinezii vor returna Statelor Unite ale Americii drona capturată", a anunțat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Peter Cook.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Atamanul și-a părăsit calul și nevasta pentru aventură, dar s-a întors acasă corect”

2 Cruzime fără margini a comandanților ruși

3 Data morții lui Putin, prezisă de un medium rus. Mai mult, a descris și modul în care va sfârși

4 Peste 100 de soldaţi ai Gărzii Naționale a Rusiei, armata privată a lui Vladimir Putin, concediați după ce au refuzat să lupte ăn Ucraina!

5 Alertă în lumea interlopă! Se pregătește răzbunarea morții lui Emi Pian, șeful clanului Duduienilor?