China se laudă că un medicament tradițional are efecte în tratarea bolnavilor de COVID-19 și că acesta ar fi utilizat oficial și în România

China se laudă că un medicament tradițional are efecte în tratarea bolnavilor de COVID-19 și că acesta ar fi utilizat oficial și în România

Un medicament tradițional chinezesc, Lian-Hua Qing-Wen, ar fi utilizat în mai multe țări, inclusiv în România, pentru tratarea pacienților cu forme ușoare și medii de COVID-19, potrivit unui comunicat oficial al Ambasadei Chinei la Manila.

Potrivit ambasadei, capsula Lian-Hua Qing-Wen este fabricată de unul dintre cei mai renumiți producători de medicamente tradiționale chinezești (TCM) din China, Shijiazhuang Yiling Pharmaceutical Co. Ltd., medicamentul fiind înregistrat oficial ca TCM în Filipine.

„Capsula Lian-Hua Qing-Wen este un tratament anti-COVID-19 aprobat pentru cazuri ușoare și moderate în China și a fost, de asemenea, utilizat oficial în Hong Kong și Regiunea Administrativă Specială Macao a Chinei, Brazilia, Indonezia, Canada, Mozambic, România, Thailanda, Ecuador, Singapore și Laos”, a  comunicat Ambasada Chinei  în Filipine.

Totuși, acest leac chinezesc nu apare între medicamentele vândute pe piața din România și nici în protocolul de tratament aprobat de Ministerul Sănătății pentru tratamentul pacienților cu COVID-19.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”