Ciclism - Turul Franţei: Van Aert a câştigat etapa a 20-a, penultima, Pogacar rămâne lider la general

Ciclism - Turul Franţei: Van Aert a câştigat etapa a 20-a, penultima, Pogacar rămâne lider la general

Ciclistul belgian Wout van Aert (Jumbo-Visma) a câştigat etapa a 20-a, penultima a Turului Franţei, un contratimp de 30,8 kilometri între Libourne şi Saint-Emilion, în timp ce slovenul Tadej Pogacar (UAE Team Emirates), locul 8 sâmbătă, rămâne cu tricoul galben înaintea ultimei etape, în principiu o simplă formalitate până la sosirea pe Champs-Elysees, transmite AFP.

Pogacar a avut o zi mai slabă decât ocupantul locului 2 la general, danezul Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma), care s-a clasat pe locul 3 în această etapă, la 32 de secunde de van Aert. Ecuadorianul Richard Carapaz (Ineos) şi-a asigurat locul 3 pe podiumul final.

Contratimpul, pe un soare de vară în vestitele podgorii din Libournais şi Saint-Emilion, a lăsat neschimbată ordinea primilor zece în clasamentul general. Pogacar are un avans de 5 min 20 sec faţă de Vingegaard şi de 7 min 03 sec faţă de Carapaz.

Wout van Aert, deja învingător al etapei de muntele Ventoux în a doua săptămână a cursei, pe 7 iulie, s-a impus pentru a cincea oară în Tur, însă prima oară într-un contratimp. La Laval, pe 30 iunie, belgianul a încheiat pe locul 4 primul contratimp al Turului, la 30 de secunde de Pogacar.

În etapa de sâmbătă, el a încheiat la 21 sec de al doilea clasat, danezul Kasper Asgreen (Deceuninck-Quick Step), şi la 32 sec de Vingegaard.

A 21-a şi ultima etapă, care se decide în mod tradiţional la sprint, este programată duminică între Chatou, în vestul regiunii pariziene, şi Champs-Elysees (108,4 km). Pentru britanicul Mark Cavendish, cu patru succese în această ediţie, este ocazia de a-l depăşi pe legendarul belgian Eddy Merckx, împreună cu care deţine recordul de 34 de victorii de etapă.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”