Ciclism: Columbianul Uran câștigă etapa a 9-a în Turul Franței, Chris Fromme păstrează tricoul galben

Ciclism: Columbianul Uran câștigă etapa a 9-a în Turul Franței, Chris Fromme păstrează tricoul galben

Columbianul Rigoberto Uran (Cannondale) a câștigat etapa a 9-a a Turului ciclist al Franței, disputată duminică între Nantua și Chambery și marcată de mai multe căzături și abandonuri, între care britanicul Geraint Thomas (Sky) și australianul Richie Porte (BMC).

Britanicul Chris Froome (Sky) a păstrat tricoul galben de lider al clasamentului general, după această dificilă etapă de munte, care l-a costat timp prețios pe spaniol Alberto Contadro (Trek).

Pentru stabilirea câștigătorului etapei a fost nevoie de o departajare la fotoniș între Rigoberto Uran și francezul Warren Barguil (Sunwest).

Uran, înregistrat pe distanța de 181,5 km în 5h07min22sec, a fost urmat de Barguil și de Fromme, creditați cu același timp.

Australianul Richie Porte a suferit o căzătură urâtă pe coborârea de la Mont du Chat, fiind transportat cu ambulanța la spital. El a fost rănit la față, potrivit France Television, dar era conștient când a fost transportat la spital. Porte (32 ani) s-a clasat pe locul 5 în Turul Franței anul trecut. El a câștigat anul acesta Turul Romandiei și a terminat al doilea în Criterium Dauphine.

În clasamentul general, lider este în continuare Chris Froome, urmat la 18 secunde de italianul Fabio Aru (Astana) și la 51 de secunde de francezul Romain Bardet (AG2R). Uran se află pe locul 4, la 55 secunde, iar compatriotul său Nairo Quintana (Movistar), la 2min13sec.

Luni este zi de pauză în Turul Franței, marți fiind programată etapa a 10-a, Perigueux — Bergerac (178 km).

AGERPRES (editor: Teodora Oprea, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 „Era imposibil de dresat” / Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990