Ciclism: Francezul Warren Barguil a câștigat etapa a 13-a din Turul Franței de ziua națională

Ciclism: Francezul Warren Barguil a câștigat etapa a 13-a din Turul Franței de ziua națională

Francezul Warren Barguil (Sunweb) a câștigat etapa a 13-a a Turului ciclist al Franței, vineri, de Ziua Națională a Franței, acesta fiind al patrulea succes în această ediție a unui rutier francez.

Campionul Italiei, Fabio Aru (Astana), și-a păstrat tricoul galben de lider al clasamentului general după această etapă scurtă, de 101 km, dar cu trei cățărări de prima categorie, disputată între Saint-Girons și Foix.

Warren Barguil s-a impus la sprint după 2h36min29sec în fața celor trei rutieri cu care evadase, columbianul Nairo Quintana și spaniolii Alberto Contador și Mikel Landa.

Barguil (25 ani), câștigător pentru prima dată în Turul Franței, a fost foarte aproape de o victorie și în etapa de duminica trecută, de la Chambery, însă după consultarea fotofinișului, învingător a fost dat columbianul Rigoberto Uran.

Francezul de la echipa Sunweb și-a consolidat astfel poziția de lider în clasamentul cățărătorilor (tricoul cu buline roșii).

Aru și rivalii săi au trecut linia de sosire cu o întârziere de 1min48sec. Italianul, atacat de echipa lui Froome (Sky), nu a cedat nimic adversarilor săi direcți.

În clasamentul general, locotenentul lui Foome, Landa, s-a apropiat ajungând pe locul 5, la 1min09sec de Aru, care în această etapă dificilă și-a pierdut locotenentul, pe danezul Jakolb Fuglsang, constrâns să abandoneze din cauza unei accidentări suferite după o căzătură din etapa de miercuri.

Aru este urmat în continuare la general de Froome, la 6 secunde, Bardet (AG2R), la 25 secunde și Uran (Cannondale), la 35 secunde. Columbianul Quintana (Movistar) se află pe locul 8, la 2min07sec, iar spaniolul Alberto Contador (Trek), la 5min22sec.

Barguil obține astfel al patrulea succes de etapă pentru un francez în această ediție a Marii Bucle, după Arnaud Demare (etapa a 4-a, la Vittel), Lilian Calmejane (etapa a 8-a, la Les Rousses) și Romain Bardet (etapa a 12-a, la Peyragudes).

Sâmbătă este programată etapa a 14-a, între Blagnac și Rodez (181,5 km), care se încheie cu o cățărare de 570 km cu pantă de 9,6%.

AGERPRES (autor: Teodora Oprea, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina