Ciclism: Geraint Thomas, la un pas de victorie în Turul Franţei

Ciclism: Geraint Thomas, la un pas de victorie în Turul Franţei

Olandezul Tom Dumoulin (Sunweb) a câştigat cea de-a 20-a etapă (penultima) a Turului ciclist al Franţei, un contratimp individual desfăşurat sâmbătă între Saint-Pee-sur-Nivelle şi Espelette, în timp ce tricoul galben a rămas în posesia galezului Geraint Thomas (Sky), care nu mai poate scăpa, practic, victoria finală.

Dumoulin a fost cronometrat pe distanţa de 31 km în 40min .52sec . (viteză medie: 46,5 km/h), reuşind să-l devanseze cu o secundă pe britanicul Chris Froome, câştigătorul ultimelor trei ediţii ale cursei din Hexagon. Geraint Thomas a ocupat poziţia a treia, la 14 secunde.

Clasamentul general este dominat în continuare de Geraint Thomas, urmat la 1min.51sec. de Tom Dumoulin şi la 2min.24sec. de Chris Froome, care a urcat pe poziţia a treia, depăşindu-l pe slovenul Primoz Roglic, marele perdant al zilei de sâmbătă.

Duminică are loc ultima etapă, între Houilles şi Paris, cu un circuit final pe Champs-Elysees, care în mod normal nu îi poate pune nicio problemă lui Geraint Thomas, aflat la doar 116 km de primul mare succes din cariera sa.AGERPRES (editor: Mihai Dragomir, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…