Ciclism: Nu am încălcat nicio regulă, afirmă Chris Foome

Ciclism: Nu am încălcat nicio regulă, afirmă Chris Foome

Ciclistul britanic Chris Froome a afirmat miercuri că este conștient că anunțul controlului său antidoping ''anormal'' din Turul Spaniei 2017 a generat un "mare șoc" în rândul iubitorilor acestui sport, însă a repetat că "nu a încălcat nicio regulă", într-un interviu acordat BBC.

"Înțeleg că acest lucru ar putea fi un mare șoc pentru oameni. Cu siguranță nu am încălcat nicio regulă", a explicat cvadruplul câștigător al Turului Franței, aflat în prezent la Mallorca (Spania).

"Pot înțelege reacțiile unora, mai ales după toată istoria sportului nostru. Însă nu este un control pozitiv", a subliniat rutierul echipei Sky.

Uniunea Ciclistă Internațională (UCI) a anunțat miercuri că Froome a fost supus unui test antidoping pe 7 septembrie, la finalul etapei a 18-a din Vuelta, în urma căruia a fost depistat un procent "anormal" de ridicat de salbutamol, un bronhodilatator, pe care britanicul îl utilizează în mod frecvent pentru a se trata de astm.

Froome, care asigurase într-un comunicat că a "urmat recomandările meciului echipei" sale, a reamintit în interviul acordat BBC că se tratează de astm de zece ani.

"Cunosc regulile, cunosc limitele și nu le-am depășit niciodată. Am o rutină strictă atunci când utilizez inhalatorul meu și de câte ori îl utilizez. Am dat toate informațiile Uniunii Cicliste Internaționale", a menționat el.

Cicliștii pot utiliza salbutamol — al cărui nume curent este Ventolin — pentru a-și trata astmul, fără să aibă nevoie de autorizații de uz terapeutic (AUT), însă cu condiția de a nu depăși anumite limite.

Campionul britanic a dezvăluit că a suferit mult din cauza astmului său în timpul ediției din acest an a Turului Spaniei, însă a încercat să ascundă acest lucru rivalilor săi, care ar fi profitat, cu siguranță, de slăbiciunea sa pentru a-l împiedica să câștige cursa iberică.

Chris Froome, care riscă să piardă victoria din Turul Spaniei, nu a fost suspendat provizoriu, așa cum se întâmplă de obicei în astfel de cazuri, din cauza naturii substanței incriminate, a explicat UCI.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Sau a început procesul de demolare a soclului pe care stă „statuia” președintelui?

2 Telenovelele Bucureștiului / O femeie de serviciu din Capitală a moștenit 2,5 milioane euro de la un afacerist d…

3 Documente senzaţionale CIA de la Budapesta, din 1989: imaginea despre o anume Românie

4 Stenograme DIICOT – 10 August. Indicativul „Inima” a dat toate ordinele: „Dă drumul la tun! Domnule, tu nu ai …

5 Luis Lazarus, coronasceptic declarat, internat la Spitalul Universitar cu Covid / Ce spunea realizatorul TV desp…