Cifre-ȘOC! „Comuniștilor de la PSD/ALDE, opriți atacul împotriva capitalului privat”

Cifre-ȘOC! „Comuniștilor de la PSD/ALDE, opriți atacul împotriva capitalului privat”

Cifre-ȘOC! „Comuniștilor de la PSD/ALDE, opriți atacul împotriva capitalului privat”. Prim-vicepreședintele PNL Florin Cîțu avertizează coaliția PSD-ALDE să oprească atacurile la adresa capitalului privat și aduce o serie de date prin care arată cum companiile cu capital străin prezente în România au cea mai mare cifră de afaceri, oferă cel mai mare salariu mediu net și au cea mai mare productivitate, relatează  G4Media.ro .

„Atacul asupra capitalului privat este cea mai mare ticăloșie și echivalează cu subminarea economiei naționale”, acuză Cîțu.

Liberalul arată că între 2014 și 2017, numărul companiilor cu capital privat românesc a crescut de la 422.834 la 476.882, iar a celor cu capital privat străin a scăzut, de la 38.261 la 36.554.

”Companiile străine reprezintă doar 7,6% din numărul companiilor private cu capital românesc, dar au o cifră de afaceri mai mare – 697 de miliarde de lei vs. 611 miliarde lei, în 2017”, mai subliniază Florin Cîțu.

El mai arată că firmele cu capital privat, românesc și străin, au reușit să crească cifra de afaceri chiar dacă multe companii străine au părăsit România.

”Un element foarte ciudat și mai ales îngrijorător: în 2017, numărul companiilor de stat a crescut cu 7%, la 1.420. Sinecuri, bineînțeles”, concluzionează senatorul PNL.

Cîțu atrage atenția că impactul companiilor private pentru economie și, mai ales, al capitalului străin, se vede când ne uităm la salarii și productivitate:

Număr de angajați:

companii cu capital privat românesc 2,5 milioane

companii cu capital privat străin 1,2 milioane

companii de stat: 280 000

Salariu mediu net pe lună:

companii cu capital privat românesc: 1.500 lei

companii cu capital privat străin 3.000 lei

companii de stat 2.820 lei

Productivitatea măsurată în lei pe salariat pe an:

companii cu capital privat românesc 242.337

companii cu capital privat străin 560.755

companii de stat 183.340 (!!!)

Pondere cheltuieli cu personalul în cifra de afaceri:

companii cu capital privat romanesc 13%

companii cu capital privat strain 11%

companii de stat 31% (!!!)

„Companiile cu capital străin au cea mai mare cifră de afaceri, au cel mai mare salariu mediu net și au cea mai mare productivitate. Companiile de stat au crescut ca număr, au o cifră de afaceri care nu contează, plătesc salarii mai mari decât în sectorul privat și au cea mai mică productivitate a salariaților. Iar multe dintre companiile de stat beneficiază de iertări de datorii sau sunt lăsate în pace atunci când nu plătesc contribuțiile sociale sau alte impozite. Toate aceste companii sunt de fapt o masă de voturi pe care o folosesc PSD+ALDE. De aceea nu există nicio dorință pentru a privatiza companiile de stat, mai ales pe cele cu pierderi”, subliniază Florin Cîțu.

”Această guvernare toxica PSD+ALDE atacă prin retorică și măsuri partea din economie, sectorul privat cu capital românesc și străin care aduce valoare adaugată și plătește pentru cei peste un milion de funcționari a căror productivitate este zero”, mai adaugă el.

Cîțu susține că OUG 114 a lovit premeditat în caputalul privat, în special cel românesc, la fel cum au făcut și creșterea supraaccizei la combustibil, suprataxarea contractelor part-time, supraimpozitarea veniturilor, altele decât cele din salarii, TVA defalcat, impozitarea pe cifra de afaceri, creșterea salariului minim fără corelație cu productivitatea.

”Toate aceste măsuri trebuie oprite și abrogate. Modificarea lor, așa cum se încearcă cu OUG 114, menține condițiile îngrozitoare pentru sectorul privat, SINGURUL motor al economiei”, subliniază Florin Cîțu într-o postare pe Facebook.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Totul despre tentativa de asasinat asupra fostului președinte al SUA / Momentul filmat în care s-a tras asupra lui Donald Trump la un miting de ca…

2 VIDEO Ce se întâmplă în America? Atacatorul lui Trump a fost surprins pe video chiar când începe să tragă, oamenii l-au văzut și strigau că are o armă…

3 Cine este autorul tentativei de asasinat asupra lui Donald Trump. „Numele meu este Thomas Matthew Crooks. Îi urăsc pe republicani. Îl urăsc pe Trump" …

4 VIDEO Filmarea care confirmă că atacatorul lui Trump a fost „neutralizat”, imediat după împușcătură, de către un lunetist al Serviciului Secret

5 Fotogalerie de la nunta lui Ianis Hagi...