Cine e renumitul medic care l-a operat pe Cornel Dinu. Fostul internațional: „Este un mare rapidist”

Cine e renumitul medic care l-a operat pe Cornel Dinu. Fostul internațional: „Este un mare rapidist”

Fostul Internațional Cornel Dinu a fost operat de urgență la Spitalul Floreasca, după ce a acuzat probleme stomacale.

Medicul Gabriel Constantinescu FOTO: Facebook/Sanador

Cornel Dinu, în vârstă de 74 de ani, a fost operat de urgență, joi, după ce a acuzat probleme medicale.

El a declarat că a fost operat de un prieten de-ai săi, medicul Gabriel Constantinescu, pe care îl consideră cel mai mare gastroenterolog din România. Acesta i-a descoperit probleme la colon.

„Am avut noroc cu prietenul meu Gabriel Constantinescu. A venit aseară la ora 22 special pentru mine, după o zi întreagă de consultații ca să mă examineze și apoi să mă opereze. E cel mai bun gastroenterolog din România. El mi-a făcut și prima colonoscopie, în 2009. Gabi e un tip nemaipomenit, e un medic excepțional. Îl cunoaște toată România. Mare rapidist.

Mi-a explicat că 10% problemele astea sunt de la esofag, 60% de la stomac și 30% de la colon. Nu vreau să mă gândesc că și tata, și fratele meu au murit din cauza cancerului de colon, a spus Cornel Dinu pentru Fanatik.

Cornel Dinu

Cornel Dinu

Potrivit Spitalului Sanador, unde mai lucrează renumitul medic, Gabriel Constantinescu este recunoscut ca specialist de excepție în domeniul procedurilor avansate de endoscopie intervențională.

Are o experiență vastă în domeniul procedurilor endoscopice, coordonând și realizând peste 15.000 de astfel de proceduri, inclusiv proceduri intervenționale – a realizat personal peste 1.000 de colangiopancreatografiii endoscopice retrograde (ERCP).

”Conduce de aproape două decenii primul laborator de endoscopie diagnostică și intervențională din România, la Spitalul Clinic de Urgență București. A participat la numeroase proiecte de cercetare și studii clinice, inclusiv ca director de proiect, și are o foarte bogată activitate științifică. În calitate de prim autor sau coautor, a publicat numeroase articole în reviste științifice indexate ISI sau în baze de date internaționale. A coordonat publicarea mai multor compendii de specialitate și a contribuit cu numeroase capitole în volume de Gastroenterologie.A urmat numeroase cursuri de pregătire și perfecționare, atât în străinătate, cât și în țară. Este membru al Societății Naționale de Gastroenterologie și Hepatologie, al Organizației Europene pentru Boala Crohn și Colită, al Societății Europene de Endoscopie Gastrointestinală și al Clubului Român de Boală Crohn și Colită Ulcerativă”, potrivit Sanador.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu