Cine este Trump, pe scurt

Cine este Trump, pe scurt

Noul preşedinte ales al Statelor Unite, Donald Trump, este produsul epocii televiziunii, al ego-ului său colosal şi al resentimentelor a zeci de milioane de americani albi, săraci, care se consideră trădaţi de clasa politică. În cursa pentru Casa Albă, mogulul a sfidat toate regulile politice din SUA şi nu numai, scrie The Independent.
Noul președinte ales al SUA, Donald Trump, s-a nascut pe 14 iunie 1946, in New York. Era cel mai mic dintre cei 4 copii ai familiei. Familia l-a trimis de la 13 ani la scoala militara, iar apoi a absolvit celebra Wharton School a Universitatii din Pennsylvania, in 1968, relatează  HotNews.ro

Mama sa, nascuta Mary Anne MacLeod, provine din Scotia. Tatal sau, Fred Trump, intruchipeaza visul american: nascut in New York, cu un tata venit in Germania, pe un pachebot, antreprenor imobiliar, el a "muncit din greu" si a facut milioane din afaceri imobiliare. Il initiaza pe Donald in domeniu, ducandu-l repede pe acelasi drum. Donald prins gustul pentru afaceri si concurenta si, de la bun inceput, si-a propus sa se extinda spre Manhattan, cea mai scumpa zona a New York-ului. Nu avea bani suficienti, nici experienta, dar a convins bancile sa-l imprumute. A fost imprumutat si de tatal sau. Opulentul Trump Tower, valoreaza acum 600 de milioane de dolari.

Afacerile sale sunt grupate in cadrul holdingului Trump Organization. De-a lungul campaniei, media din SUA s-au intrecut sa arate ca "succesul" lui Trump in afaceri ar fi mai mult o iluzie, ca pe langa anumite active eficiente el a trecut mai mult prin insolvente, falimente si procese cu parteneri de afaceri si clienti "tepuiti". A fost acuzat ca a discriminat rasial in afacerile sale imobiliare si a mai fost acuzat ca s-ar fi putut folosi de un faliment de acum 20 de ani pentru a obtine scutiri fiscale timp de aproape doua decenii.

El a respins toate acuzatiile, dar a refuzat si sa-si dezvaluie istoricul fiscal, asa cum au facut-o toti candidatii de pana acum.

Deja celebru si prietenos cu presa tabloida, Trump s-a impus definitiv in cultura populara americana prin emisiunea sa TV, The Apprentice. Multele sezoane ale acesteia l-au scolit in privinta industriei media, impotriva careia s-a intors pe tot parcursul campaniei electorale, acuzand-o ca nu face, prin atacurile la adresa lui, decat sa protejeze "establishment"-ul de la Washington DC.

Cu o avere estimata de Forbes la 4 miliarde de dolari, Trump declara ca si-a finantat in mare parte singur campania.

Nu are vreo ideologie politica evidenta: democrat pana in 1987, apoi republican (1987-1999), membru al partidului Reformei (1999-2001), democrat (2001-2009), si republican din nou.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”