Ciolacu mai îngroapă puțin PSD: Nu îl vom schimba pe Meleșcanu până când nu va veni motivarea CCR

Ciolacu mai îngroapă puțin PSD: Nu îl vom schimba pe Meleșcanu până când nu va veni motivarea CCR

Ciolacu mai îngroapă puțin PSD: Nu îl vom schimba pe Teodor Meleșcanu până când nu va veni motivarea CCR.
 
Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a declarat, miercuri seară, la Realitatea Plus, că a luat act de decizia CCR care ”nu se comentează”, dar că Teodor Meleșcanu nu va fi schimbat din funcție până când nu va veni motivarea Curții:

”Am luat act de decizia CCR. Niciodată nu trebuie să comenteze o decizie a Curții. Constituțional, există o decizie, dar trebuie să vină o motivare, e dreptul domnului Meleșcanu să vadă despre ce e vorba, are acest drept oferit de lege. În principiu, nu îl vom schimba pe domnul Meleșcanu până să vină motivarea. Am luat act și de decizia domnului Meleșcanu care este încă președintele Senatului (…) Nu îl vom susține tot pe Teodor Meleșcanu pentru că nu este membru al PSD”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri seara, la Realitatea Plus.

Președintele interimar al PSD a subliniat că nu există un proiect politic comun cu PSD, ci o susținere de conjunctură pentru ca alegerile locale să nu aibă loc în două tururi:

”Noi nu avem un proiect politic cu UDMR. Încercăm să stopăm o încălcare flagrantă a democrației. Vorbim totuși de niște modificări care ar trebui să fie predictibile. Nu ai voie să modifici legile alegerilor locale, prezidențiale sau parlamentare cu mai puțin de șase luni. Trebuia să fie o dezbatere, să se facă prin Parlament”, a declarat Ciolacu.

Președintele interimar al PSD a spus că este dezamăgit de pasivitatea lui Călin Popescu Tăriceanu și Traian Băsescu în fața asumărilor repetate ale Guvernului Orban, vorbind despre posibilitatea ca, astfel, un partid de extremă dreapta să schimbe în viitor structura democratică a României:

”Sunt dezamăgit de Călin Popescu Tăriceanu și Traian Băsescu, doi oameni cu experiență politică atât de mare, care stau pasivi la atacul la democrație al PNL. M-aș fi așteptat să vină la acest demers sau să ducă din interior aceste discuții. Gândiți-vă că mâine poate să vină un partid de extremă dreaptă și poate să schimbe tot, doar pentru că a existat precedentul ăsta, de acum”, a mai spus Ciolacu.

Șeful PSD a transmis că moțiunea de cenzură va trece și a dat exemplul deputatului USR Bulai care a declarat miercuri că o va vota în cazul în care nu se vor aloca bani pentru Autostrada Moldovei.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa