Ciolacu: Orban şi Cîţu au folosit fondul de rezervă pentru mită electorală; vom face plângeri penale

Ciolacu: Orban şi Cîţu au folosit fondul de rezervă pentru mită electorală; vom face plângeri penale

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a acuzat luni pe liderul PNL Ludovic Orban şi pe premierul Florin Cîţu că au folosit anul trecut Fondul de rezervă al prim-ministrului pentru "mită electorală", iar, ca urmare, social-democraţii vor face plângeri penale.

"Am discutat în cadrul Biroului Politic Naţional despre proiectul de buget al României. (...) Vorbind despre componenta legalităţii acestui buget, am avut o discuţie şi cu juriştii din interiorul partidului şi cu autorităţile locale. Ştim că anul trecut domnul Orban, împreună cu domnul Cîţu, era ministru de Finanţe şi avizatorul principal al cheltuielilor din Fondul de rezervă al prim-ministrului, au folosit banii din Fondul de rezervă pentru mită electorală către autorităţile PNL preponderent, deoarece în acel moment era un Guvern minoritar. Au venit alegerile generale şi în ultimele şedinţe de Guvern, înainte de alegeri, au mutat aproape 2 miliarde către autorităţile locale, tot ale PNL. Fondul de rezervă al prim-ministrului are cu totul altă destinaţie, este pentru calamităţi sau intervenţii de urgenţă, în caz de inundaţii, cutremure", a afirmat Ciolacu, într-o conferinţă de presă, la finalul şedinţei conducerii PSD.

El a adăugat că, printr-o anexă la proiectul bugetului de stat, s-au alocat aproximativ 380 de milioane de lei "numai către cele trei formaţiuni politice care creează actuala coaliţie".

"Au venit acum cu o faimoasă anexă, 703, la bugetul de stat, pentru prima oară în 30 de ani, cu alocări de aproximativ 380 de milioane numai către cele trei formaţiuni politice care creează actuala coaliţie. (...) Am hotărât să facem plângeri penale la toţi prefecţii care au fundamentat cheltuielile de pe timpul lui Orban, la toţi prefecţii care au fundamentat cheltuielile din Fondul de rezervă de pe timpul domnului Ciucă", a spus Ciolacu.

Potrivit acestuia, "singurul element comun" al celor doi foşti prim-miniştri Ludovic Orban şi Nicolae Ciucă este actualul premier Florin Cîţu, care era atunci principalul avizator, fiind ministru de Finanţe.

"Vrem să facem plângeri clare la toţi miniştrii care au avizat aceste cheltuieli prin hotărâre de Guvern. Mai mult, vrem să ştim cum a trecut prin şedinţa de Guvern această anexă la buget, 703, ce criterii s-au luat în considerare", a menţionat preşedintele PSD. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro