Cioloș declanșează REVOLUȚIA contra FEUDALILOR din SĂNĂTATE! Lovitură pentru „DOMNII PROFESORI” ținuți în brațe de Antena3!

Cioloș declanșează REVOLUȚIA contra FEUDALILOR din SĂNĂTATE! Lovitură pentru „DOMNII PROFESORI” ținuți în brațe de Antena3!

Cioloș continuă deciziile sinucigașe! Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a anuntat joi ca Guvernul ar putea adopta saptamana viitoare o ordonanta de urgenta care sa aduca schimbari majore in procedurile de selectie a sefilor de spitale. Tinta schimbarilor sunt "feudalii" din sistemul de sanatate, profesorii universitari care controleaza o mare parte a deciziilor din sistemul sanitar. 

"O altă bătălie pentru noi este profesionalizarea managementului de spital și aici vom avea o ordonanță de urgență probabil săptămâna viitoare în Guvern în care facem câteva schimbări despre care noi credem că sunt binevenite. În acest moment, dacă luăm oricare dintre spitalele clinice din București, fie că vorbim de Bagdasar-Arseni, de Spitalul Universitar, de Floreasca, dacă vrem să aducem un manager de la AKH (Viena, Austria — n.r.) sau managerul de John Hopkins (Baltimore, SUA — n.r.), acel manager nu ar putea să lucreze în România pentru că nu este cadru universitar. Nu ar putea să participe la concurs. Nu este cadru universitar și nu este medic primar. Acestea sunt condițiile pentru a putea participa la concursul de manager", a explicat demnitarul.

În opinia sa, managerul ar trebui să aibă grijă inclusiv ca spitalul să arate decent iar toaletele să fie curate.

"Cred că trebuie să separăm lucrurile și să spunem: managerul trebuie să fie manager, trebuie să aibă grijă, de exemplu, ca toaletele să fie curate, ca spitalul să arate decent. Trebuie să avem grijă dacă facem investiții în echipamente de milioane de euro, atunci clădirea în care vin acele investiții să fie văruită. (...) Prin management înțelegând inclusiv să existe săpun la toaletă. (...) Lucrăm la contractul de management și în următoarele săptămâni va fi prezentată o nouă formă a contractelor de management", a spus ministrul.

El a susținut că regulile în sistemul sanitar nu au fost respectate multă vreme.

"Dacă vii acum și te uiți cum ar trebui să arate lucrurile, chiar aplicând regulile care există, și aș da exemplul igienei în spitale, ar trebui închise majoritatea spitalelor. Faptul că regulile nu au fost respectate și respectarea lor nu a fost controlată pentru ani de zile ne-a adus în această situație, în care practic aproape orice măsură care are un impact pare ca o măsură cumva total scoasă din context", a arătat demnitarul.

Potrivit acestuia, infecțiile nosocomiale trebuie raportate "corect" și acest lucru va fi prevăzut în noul contract de management.

Referindu-se la medicamente, Voiculescu a spus că orice politică a prețurilor reprezintă un "compromis".

"(...) Trebuie să știm că orice politică a prețurilor medicamentelor este un compromis până la urmă. Cele două principii pe care trebuie să le avem totdeauna în minte sunt, pe de o parte, acces și, pe de altă parte, sustenabilitate", a afirmat ministrul.

El a precizat că nu va pleca din fruntea ministerului până în ultima zi de mandat.

"Mai sunt multe lucruri în plan. Acesta este și motivul pentru care nu o să plec de la minister până în ultima zi. (...) Sunt măsuri de transparență care nu au fost niciodată aplicate, nu numai în sistemul sanitar, dar aș îndrăzni să spun în majoritatea autorităților publice centrale. Vorbim de transparența contractelor publice, vorbim de achiziții, vorbim de sponsorizări", a mai declarat Vlad Voiculescu.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale