Cioloș, despre situația transplanturilor: Nu e vina ministrului Voiculescu că are curajul să spună lucrurile pe nume

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost culpabilizat pe nedrept în scandalul transplanturilor, a susținut premierul Dacian Cioloș, duminică, la Digi24, arătând că nu este vina acestuia că a avut curajul să spună lucrurilor pe nume și să ia măsuri.

Întrebat în legătură cu situația transplanturilor, Cioloș a spus că dacă măsurile în domeniu ar fi fost luate de foștii miniștri ai Sănătății și Agenția Națională a Transplanturilor ar fi fost auditată mai dinainte, nu s-ar fi ajuns în această situație.

"Și acolo au fost foarte multe lucruri puse sub preș, s-a încercat culpabilizarea pe nedrept a ministrului Sănătății, care a avut curajul să spună lucrurilor pe nume, așa cum a făcut-o și în alte cazuri, și nu numai să spună lucrurilor pe nume, ci să ia și niște măsuri. Dacă miniștrii care au fost (...) ar fi ținut cont de ce a spus Corpul de control în ultimii ani și ar fi luat măsuri, atunci probabil că nu s-ar fi ajuns la situația asta, să-l culpabilizezi pe ministru pentru că sunt unii care stau pe lista de așteptate și nu pot face transplant în România. Nu din vina ministrului, pentru că nu e vina ministrului Voiculescu că nu s-au făcut lucruri care nu s-au făcut ani de zile. Și nu este vina lui că are curajul să spună lucrurile pe nume și să-și asume anumite decizii", a adăugat Cioloș.

El a arătat că și cei din conducerea spitalelor ar fi trebuit să-și asume măsuri. "Aceste decizii ar trebui să-și asume și cei din conducerea clinicilor, spitalelor și toți cei care vociferează acum", a conchis Cioloș.

AGERPRES/(A — autor: Alina Novăceanu, editor: Cristina Tatu, editor online: Gabriela Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 No comment: Ce scrie Rizea despre „Dănuța Budeanu” și „site-ul cuplului Firea / Pandele”

2 Groparii României. Oamenii din umbră / Unde credeți că greșește omul ăsta?

3 Adevărul despre ce se întâmplă în America?

4 Cine este Dorinel Umbrărescu, cel mai puternic constructor român. A câștigat într-o lună contracte de 2 miliar…

5 VIDEO Ceaușeasca și Bobu, varianta 2020. Oameni buni, acesta este PSD!