Cioloș, IRITAT de CIRCUL TEMBELIZIUNILOR, la Colectiv

Cioloș, IRITAT de CIRCUL TEMBELIZIUNILOR, la Colectiv

Dacian Cioloș și-a ieșit din fire duminică seară la clubul Colectiv după ce tembeliziunile au făcut circ la sosirea și pe parcusul șederii sale. El a venit cu un braț încărcat de flori și cu o candelă pe care a aprins-o la memorialul dedicat celor 64 de persoane care și-au pierdut viața în tragedia de acum un an. 

"Nu este OK!", a spus Cioloş, deranjat de jurnaliştii care îl urmăreau. Ca să evite acest spectacol jenant, Cioloș nici nu anunțase ora la care urma să ajungă la Colectiv. După ce ei au produs o busculadă, premierul s-a oprit şi a încercat să discute cu ei, promiţând că va face declaraţii după ce va depune buchetul de flori şi va aprinde o lumânare. Cum jurnaliştii l-au urmărit în continuare, premierul a mai avut o rundă de discuţii cu ei, jurnaliştii reproşându-i că nu este corect ca angajaţii SPP să îi blocheze.

După acest schimb de replici, Dacian Cioloş a plecat, deranjat, şi s-a dus către intrarea în clubul Colectiv, unde a depus buchetul de flori.

El a comentat, după ce a plecat din mijlocul jurnaliştilor: "Nu ne vom însănătoşi niciodată". Un mesaj similar le-a transmis şi în scurta declaraţie pe care a susţinut-o la final: "Cel mai greu şi cel mai necesar este să putem schimba mentalităţi şi începând inclusiv cu modul în care reacţionăm în seara asta".

"Schimbările trebuie să vină din partea noastră, a tuturor. Eu pot să accept faptul că inclusiv la nivel Guvernului şi la nivel administraţiei sunt multe lucruri care trebuie schimbate. Pe de altă parte, sunt multe lucruri despre care acum un an nici măcar nu îndrăzneam să vorbim", a spus premierul, după ce a depus un buchet de flori şi a aprins o lumânare în faţa clubului Colectiv.

Dacian Cioloş a menţionat problemele din sistemul de sănătate şi din sistemul de intervenţie în caz de urgenţă ca "lucruri despre care nici nu îndrăzneam să vorbim", fiind "puse sub preş" ani de zile, ca fiind problemele pe care trebuie acum să le depăşim.

"Cel puţin în acest an, încet, încet, am început să le scoatem la suprafaţă, mai de voie, mai de nevoie, şi să începem să lucrăm la ele", a precizat premierul.

Prim-ministrul a spus însă că, dincolo de schimbarea legilor şi a regulamentelor, "cel mai greu şi cel mai necesar este să putem schimba mentalităţi".

Cioloș s-a recules timp de câteva minute, aducând astfel un omagiu celor 64 de persoane care au decedat în urma incendiului izbucnit în urmă cu un an în clubul Colectiv. 

"Dumnezeu să-i ierte pe cei care au plecat acum un an! Dumnezeu să le dea capacitatea să ierte celor care au rămas după seara aceea și Dumnezeu să le dea însănătoșire grabnică! Și Dumnezeu să ne dea nouă tuturor înțelepciunea să învățăm în continuu din ceea ce s-a întâmplat", a mai spus Cioloș.

El a menționat că nu a venit la clubul Colectiv pentru a face "spectacol". "Ar fi bine să înțelegem că în lumea asta și în societatea asta a noastră pot să fie oameni care sunt în lumina reflectoarelor în anumite momente, când au responsabilități, dar sunt și ei oameni", a precizat Cioloș.

 


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 FOTO Priviți, oameni buni! Ciolacu, Tudose și Romașcanu, în această seară, la Sărata Monteoru!

3 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

4 VIDEO „Este o combinație de neomenie cu prostie rară” / CTP îl calcă-n picioare pe Orban după numirea fostului p…

5 De citit! Asta a lăsat PSD moștenire României!