Cioloș spune că a avut o întrevedere informală la Departamentul de Stat al SUA după reacția privind Legile Justiției

Cioloș spune că a avut o întrevedere informală la Departamentul de Stat al SUA după reacția privind Legile Justiției

Fostul premier Dacian Cioloș a anunțat că a petrecut câteva zile la Washington, programul său incluzând și o întrevedere informală la Departamentul de Stat al SUA, după "semnalul de alarmă" pe care oficialii americani l-au transmis în legătură cu modificările la Legile Justiției.

 "Am petrecut câteva zile la Washington pentru activități profesionale și am avut plăcerea să fiu de Ziua Națională alături de membri ai comunității românești din SUA, la recepția organizată de Ambasada României. Am profitat de această deplasare pentru a mă întâlni și cu susținătorii Platformei România 100, iar apoi am avut o întrevedere informală la Departamentul de Stat (după semnalul de alarmă pe care oficialii americani l-au transmis în legătură cu modificările la Legile Justiției)", a scris Cioloș, duminică, pe Facebook.

Pe 27 noiembrie, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Heather Nauert, afirma, într-o declarație de presă intitulată "România — propuneri ce afectează independența sistemului judiciar", că "Statele Unite constată cu îngrijorare că Parlamentul României ia în considerare o legislație ce ar putea submina lupta împotriva corupției și slăbi independența sistemului judiciar în România".

Această legislație, "propusă inițial de Ministerul Justiției, amenință progresul pe care România l-a făcut în ultimii ani de a construi instituții judiciare puternice, protejate de interferența politică", susținea purtătorul de cuvânt în declarația publicată pe site-ul Departamentului de Stat.

Statele Unite "îndeamnă Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept și pun în pericol lupta împotriva corupției", a adăugat purtătorul de cuvânt.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina