Ciprian Tătărușanu: adio AC Milan, bun-venit Empoli! Elogii din partea presei italiene

Ciprian Tătărușanu: adio AC Milan, bun-venit Empoli! Elogii din partea presei italiene

La trei ani de la venirea la AC Milan, Ciprian Tătărușanu (37 de ani) va părăsi gruparea italiană. Portarul român se numără printre fotbaliștii care nu vor mai continua rossoneri din această vară.

Ciprian Tătărușanu va juca în sezonul viitor tot în Serie A. Foto Profimedia

În locul lui Tătărușanu a fost adus Marco Sportiello, care a semnat cu AC Milan până în anul 2026. Goalkeeper-ul a venit din postura de fotbalist liber de contract de la Atalanta și ar urma să fie rezerva titularului incontestabil Mike Maignan.

"Milan, adio Tătărușanu: vine urmașul lui! Sosirea lui Sportiello era anunțată de ceva vreme, acum chiar s-a făcut. Milan va avea un nou portar în sezonul viitor. Cu siguranță, adio lui Tătărușanu.

La fel ca și în sezonul precedent, când Maignan s-a accidentat la încheietura mâinii, Ciprian Tătarusanu a ajuns titular obișnuit în Serie A și în Liga Campionilor.

El nu le inspiră mare încredere suporterilor și a devenit un fel de țap ispășitor la AC Milan. Adevărul este însă că Tătarușanu a avut foarte puține greșeli, cu excepția unor ezitări, în prima parte a sezonului, în care AC Milan și-a compromis șansele de a lupta pentru Scudetto.

Prestație excelentă cu Tottenham, în Liga Campionilor

Paradoxal, în cea mai proastă perioadă a Milanului, dintre ianuarie și februarie, Tătărușanu a făcut foarte puține greșeli, până la excelenta sa prestație din prima manșă a Ligii Campionilor împotriva lui Tottenham, care va fi probabil una dintre ultimele sale apariții pentru rossoneri.

La finalul sezonului, contractul portarului român va expira și nu va fi reînnoit. Semnele unei schimbări de portari pentru Milan apăruseră deja în ianuarie, odată cu cumpărarea lui Vasquez. Acum, a fost oficializată o altă operațiune pusă la cale încă din iarnă", au notat jurnaliștii de la milanweb.it.

Publicația Calciomercatoweb a scris că transferul lui Tătărușanu la Empoli este ca și făcut. Italienii au anunțat că "nu există dubii" în acest sens. Empoli se află pe locul 14 în Serie A, fără a fi implicată în lupta pentru locurile care duc în cupele europene, dar și fără griji în ceea ce privește retrogradarea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”