Circa 5.000 de persoane au participat în București la Marșul pentru viață

Circa 5.000 de persoane au participat în București la Marșul pentru viață

Circa 5.000 de persoane au participat, sâmbătă, pe traseul Parcul Unirii - Parcul Tineretului, la Marșul pentru viață.

"Scopul este de a promova viața în general, o campanie împotriva avorturilor, dar prin aceasta nu interzicem avorturile, pur și simplu vrem să conștientizăm cât mai multe femei să aleagă viața", a declarat Cătălina Mitu, voluntar în cadrul Asociației "Studenți pentru viață", organizator al evenimentului.

Mariana Turcea, o altă participantă la marș, a menționat că a venit să susțină viața.

"Astăzi este Buna Vestire și vrem să dăm și noi o bună vestire tuturor tinerelor să nu avorteze, să păstreze acel prunc, este o binecuvântare de la Dumnezeu și, dacă vreodată au un impediment, să apeleze la Coaliția pentru familie și la 'Studenți pentru viață'", a transmis ea.

La marș a participat și omul de afaceri George Becali. "Cartea sfântă este legea mea și în Cartea sfântă avortul e interzis, este ucidere. (...) Facem marșuri ca femeile să înțeleagă că trebuie să fie pe placul lui Dumnezeu să nu facă avorturi", a afirmat Becali.

Participanții la marș au purtat pancarte cu mesaje precum: "Sunt pentru viață!", "Pentru viață, pentru femeie, pentru familie", "Ajută mama și copilul! Ei depind de tine", "Viață ai primit! Viață să oferi!" și au strigat "Pentru viață!". La marș au participat și mai mulți preoți.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat, pentru AGERPRES, că marșul a fost autorizat în intervalul orar 12,30 — 16,30 pe traseul Parc Unirii — bd. Unirii — bd. Dimitrie Cantemir — Parcul Tineretului. El a adăugat că nu s-au înregistrat incidente.

Potrivit unui comunicat al Asociației "Studenți pentru viață", în această lună, în numeroase orașe și localități din România și Republica Moldova, se desfășoară Luna pentru viață 2017, având ca punct culminant Marșul "Ajută mama și copilul! Ei depind de tine". Acest marș este la a VII-a ediție națională.

"România ocupă locul a doilea în lume în statistica numărului de avorturi raportat la populația actuală (Rusia este pe locul întâi): 22.743.390 de avorturi legale, chirurgicale, doar în spitalele de stat, în perioada 1958 — iunie 2016, față de o populație de 19.760.000 de persoane la 1 ianuarie 2016", relevă comunicatul.

AGERPRES/(A, AS — autor: Iulia Carciog, editor: Claudia Stănescu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bărbat de căcat ce ești / Jigodie ordinară, mort după putere și bani”

2 Mare dreptate are omul ăsta, în tot ce spune...

3 Surprinzătoarea schimbare de orientare și ton a NATO față de războiul din Ucraina

4 VIDEO Foarte interesanta ieșire la rampă a șefului spionajului militar ucrainean

5 De citit...