Cîrstea, meci demențial la Dubai: Sorana e în semifinale după revenirea anului pentru ea!

Cîrstea, meci demențial la Dubai: Sorana e în semifinale după revenirea anului pentru ea!

Cine vrea să ajungă pe mâna unui psiholog ar trebui să joace la pariuri - o „plăcere“ toxică indiferent de sport -, dar numai cu meciuri de tenis feminin pe bilet! Pentru că în circuitele WTA și ITF totul e imprevizibil, iar o jucătoare care a defilat două treimi dintr-o partidă poate deveni, brusc, de nerecunoscut! Un exemplu perfect, în acest sens, e ceea ce s-a întâmplat, astăzi, în confruntarea Sorana Cîrstea (33 de ani, 22 WTA) – Marketa Vondrousova (Cehia, 24 de ani, 8 WTA) din sferturile Dubai Tennis Championships 2024.

Sorana Cîrstea va împlini 34 de ani pe 7 aprilie. FOTO: Arhiva Adevărul

La cum s-a jucat primul set și a continuat inclusiv actul secund, părea că sportiva din Cehia merge spre o victorie clară. Vondrousova a câștigat cu 6-2 în primul set, după care a avut 4-0 și 5-1 în setul al doilea. De aici însă, a început o revenire neașteptată a Soranei! La 5-1, 5-2 și 5-3, românca a salvat cinci mingi de meci. Și a egalat, ulterior: 5-5! La acest scor, Vondrousova s-a dus la 40-0 pe serviciul lui Cîrstea. Care, încă o dată, a revenit spectaculos: 40-40! Deși a avut inclusiv avantaj, „Sori“ și-a pierdut serviciul: 6-5 Vondrousova. Tranșând acest moment important în favoarea ei, cehoaica a avut încă o minge de meci, a 6-a, dar dat-o în bară încă o dată. La 6-6, a urmat un tiebreak în care Cîrstea a fost pe val! S-a dus la 3-0 și s-a impus clar: 7-1!

Așadar, Cîrstea, care părea că n-are nicio șansă în această partidă când tabela arăta 6-1, 5-1 pentru Vondrousova, a ajuns pe val în decisiv. Și, grație acestui entuziasm, a condus cu 2-0 în al treilea set. Vondrousova s-a apropiat apoi la 3-2, dar Cîrstea n-a mai luat piciorul de pe accelerație și s-a impus după 2 ore și 43 de minute, scor 2-6, 7-6, 6-2.

Cu această victorie superbă, Cîrstea merge în semifinalele Dubai Tennis Championships 2024, unde va da de italianca Jasmine Paolini (28 de ani, 26 WTA). Aceasta a profitat de retragerea Elenei Rybakina (Kazahstan, 24 de ani, 4 WTA) din cauza unor probleme medicale și a avansat în careul de ași. Italianca are 2-0 în meciurile directe cu Sorana Cîrstea:

*French Open 2023: 7-5, 2-6, 6-2 Paolini

*Portoroz 2021: 6-4, 4-6, 6-1 Paolini

Cîrstea și-a asigurat, deocamdată, un cec în valoare de 138.000 de dolari în Dubai. Iar în clasamentul live, actualizat în timp real, rămâne pe 21 WTA, având 2.223 de puncte.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?