Cîțu a dat-o cu cracii-n sus pe Firea! Moldoveanca, isterică, anunță „cutremur politic”!

Cîțu a dat-o cu cracii-n sus pe Firea! Moldoveanca, isterică, anunță „cutremur politic”!

Risc Seismic
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, o acuză pe Gabriela Firea că a folosit bugetul Primăriei Capitalei în scop electoral, susținând că majoritatea cheltuielilor sunt pentru personal, iar primarul a îndatorat Bucureștiul pentru 20 de ani contractând un împrumut pentru subvențiile la energie termică, deși pentru plata unor sume pe care le primeste de la bugetul de stat.

Ce a scris Cîțu pe Facebook:
  • Cheltuielile de personal au crescut de la 581.7 milioane lei în 2016 la 1.5 miliarde lei în 2019. Salariul mediu NET s-a triplat si este aproape dublu față de salariul mediu net din sectorul privat.
  • In perioada 2017-2019 PMB a cheltuit DOAR pe salarii 3,6 miliarde lei- creșteri salariale plus un numar mult mai mare de angajați.
  • Celebrele companii înfiintate ilegal de primarul general si PSD platesc DOAR salarii si atat - cheltuielile de personal reprezinta intre 80% si 90% din totalul cheltuielilor.
  • În 2016 PMB cheltuia 2,6 milioane lei iar în 2019 a cheltuit 420,5 milioane lei!(...) In perioada 2017-2019 PMB a cheltuit DOAR pe asistența socială 845 milioane lei.
  • În 2019 PMB nu a mai avut bani să platească subvenția pentru energie termică, deși o primeste de la bugetul de stat. Astfel la jumatatea anului trecut primarul general ne-a dat DOVADA supremă a incompetentei si iresponsabilitatii și s-a imprumutat 460 milioane lei pe 20 ani pentru a plăti subvenția pentru energie termică. Sa fie mai clar, a îndatorat PMB pe 20 de ani pentru plata unor sume pe care le primește de la bugetul de stat oricum.

„PMB a folosit aceeași formulă pe care au folosit-o guvernele PSD din ultimii trei ani. Nu există nicio diferență între Dragnea, Vâlcov, Teodorovici și Firea. Toți au folosit bugetele alimentate cu bani publici în interes personal și de partid”, a concluzionat ministrul Finanțelor.
Moldoveanca, isterică, anunță „cutremur politic”! 
Moldoveanca afirmă că  acuzațiile ministrului de Finanțe  la adresa sa sunt niste „aberații”, susținând că se „autodenunță” că a folosit „bugetul capitalei pentru oameni”. Replica primarului vine după ce Florin Cîțu a acuzat-o că a cheltuit în scop electoral bugetul Primăriei. „Nu mai petreceți, mâncati, beți și stați prin curent și praf, în birourile ministeriale!”, îl atacă din start primarul pe ministru, pe care îl amenință că-i va răspunde într-o conferință de presă și va urma „un cutremur politic”.

„Da, recunosc: am alocat resurse cu nemiluita pentru spitale, cumpărarea de noi autobuze, ambulanțe, lărgirea de artere, modernizarea țevilor de termoficare, consolidarea clădirilor cu bulină, sprijin financiar pentru persoane cu dizabilități, femei însărcinate, nou nascuți, familii monoparentale, tratamente FIV - proiecte în premieră -, recuperarea parcurilor, a spațiilor verzi, plus subvențiile la transport și energie termica etc. Si da, am tăiat robinetul firmelor căpușă abonate ani de-a rândul la bugetul Capitalei - cele mai multe ale unor membri sau/si simpatizanti/ sponsori ai PDL-PNL. De asta țipă toți acum, în campanie! Vor din nou unul de-al lor la Primarie, să faca ce știu ei mai bine! Mult pentru afacerile lor, puțin pentru cetățeni!”, a scris Firea pe Facebook.

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?