Cîțu a demis vineri un secretar de stat numit joi!

Cîțu a demis vineri un secretar de stat numit joi!

Premierul Florin Cîțu l-a demis vineri pe secretarul de stat din Ministerul Sănătății Cosmin-Constantin Baciu, numit cu doar o zi în urmă. Ambele decizii au fost publicate în Monitorul Oficial.

Reprezentanții guvernului au explicat că decizia de eliberare a fost publicată în Monitorul Oficial pentru că la numire nu ar fi fost respectată procedura. ”Trebuie să fie publicată în Monitorul oficial HG-ul de reorganizare pentru Ministerul Sănătății, care atestă că este nevoie de încă un post de secretar de stat”, se arată în răspunsul reprezentanților guvernului pentru Alice Drăghici, jurnalist Stiripesurse.ro.

Problema este că actuala legislație permite numirea unui secretar de stat la Ministerul Sănătății fără reorganizarea ministerului. Hotărârea de Guvern 144 din 2010 prevede că ministerul este condus de un ministru și cinci secretari de stat, iar în momentul acesta la minister există doar patru secretari de stat. Cel de-al cincilea post fusese ocupat de Andreea Moldovan, demisă de premierul CÎțu odată cu fostul ministr Vlad Voiculescu.

Cosmin-Constantin Baciu este un medic băcăuan, susținut de PNL Bacău, care fusese validat de organizația județeană încă din luna februarie, după cum arată presa locală. Or, șefia PNL Bacău a fost câștigată recent de Mircea Fechet, care și-a anunțat susținerea publică pentru Ludovic Orban la șefia PNL.

Este a doua oară când premierul Cîțu demite un secretar de stat la doar o zi de la numire. În 23 iunie l-a eliberat din funcție pe Marian Murguleţ, numit secretar de stat la Ministerul Cercetării pe 22 iunie. Întrebat atunci de ce l-a demis, Cîțu a invocat o ”informație confidențială” primită despre Murguleț, fără să explice însă despre ce e vorba.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...