Cîţu despre plângerea penală a PSD: Voi merge la MFP şi voi cere ca Dăncilă să participe la verificări

Cîţu despre plângerea penală a PSD: Voi merge la MFP şi voi cere ca Dăncilă să participe la verificări

Liderul senatorilor PNL, Florin Cîţu, a anunţat că va merge pentru verificări împreună cu procurorul de caz la Ministerul Finanţelor Publice (MFP) şi Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză, dacă PSD va depune plângere penală, aşa cum a anunţat, împotriva reprezentanţilor PNL care ar fi dezinformat cu privire la rectificarea bugetară.

"Răspunsul meu pentru PSD! Am reuşit! PSD îmi face plângere penală! În sfârşit voi putea merge, în mijlocul campaniei electorale, împreună cu procurorul de caz la Ministerul Finanţelor Publice şi la Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză. Voi cere să fie prezentă şi o echipă a Comisiei Europene care deja a arătat că execuţia bugetară pentru 2018 a fost măsluită. O să cer ajutorul şi lui Rareş Bogdan pentru a prezenta aceste informaţii în PE şi pentru a constitui o comisie de anchetă acolo. De doi ani de zile încerc să ajung la MFP, să verific datele lor. Un lucru este clar, am să cer ca Viorica Dăncilă, preşedinte PSD, şi Eugen Teodorovici, preşedinte executiv al PSD, să participe la toate aceste verificări", a scris Cîţu, marţi, pe Facebook .

Potrivit acestuia, ministrul Teodorovici "nu este atât incompetent" şi face "aceste lucruri intenţionat tocmai pentru a o sabota pe Dăncilă".

"Ce veţi face Viorica şi Orlando dacă mâine toţi senatorii şi deputaţii PNL declară acelaşi lucru pe care l-am declarat şi eu? #NuLuamPrizonieri P.S. PSD a mai dat ordin ASF să fiu anchetat acum doi ani de zile. La sfârşit şi-au cerut scuze şi mi-au dat dreptate", a adăugat Cîţu.

PSD a anunţat, marţi, că va face o plângere penală împotriva reprezentanţilor PNL care "au dezinformat", "în mod conştient", cu privire la rectificarea bugetară.

Cîţu a afirmat luni că rectificarea bugetară ar trebui retrasă şi propusă o rectificare negativă, acuzând că există o "gaură" în buget de 9 miliarde de lei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale