Cîţu: Prin afirmaţiile pe care le face, USR preferă să stea lângă PSD şi AUR

Cîţu: Prin afirmaţiile pe care le face, USR preferă să stea lângă PSD şi AUR

Premierul Florin Cîţu a declarat luni că USR PLUS preferă să stea lângă PSD şi AUR prin afirmaţiile potrivit cărora o refacere a coaliţiei se poate realiza fără el prim-ministru, subliniind că PNL îşi vede mai departe de guvernare.

Liderul PNL a fost întrebat dacă vor fi reluate cât de curând negocierile pentru refacerea coaliţiei, având în vedere afirmaţiile făcute de copreşedinţii USR PLUS Dacian Cioloş şi de Dan Barna, şi anume că nu ar mai exista cale de negociere dacă el rămâne în continuare în funcţia de premier.

"Eu vă spun cum citesc aceste afirmaţii: USR preferă să stea lângă PSD şi AUR. Este clar. Dacă asta este discuţia şi nu vor să discute cu PNL, înseamnă că preferă să stea lângă PSD şi AUR. Este alegerea celor de la USR", a spus Florin Cîţu la sediul PNL.

Despre o eventuală discuţie cu USR PLUS după congresul acestei formaţiuni sau după decizia CCR privind moţiunea de cenzură, el a afirmat: "Oricând discutăm cu ei, dacă au disponibilitate de a discuta cu PNL".

"Noi ne vedem de guvernare în continuare. Programul de guvernare merge mai departe. Este acelaşi program de guvernare pe care l-am avut până acum, aceleaşi proiecte pe care le accelerăm, nu se schimbă nimic din punctul nostru de vedere. Românii au nevoie de guvernare. Plecarea mea din funcţie sau dărâmarea Guvernului înseamnă şi modificarea programului de guvernare. Eu nu cred că cei de la USR vor să intrăm acum în asemenea dezbateri. Programul de guvernare este al coaliţiei. Dacă pică Guvernul, va fi o nouă coaliţie şi va fi un nou program de guvernare, care va trebui să meargă în Parlamentul României. Avem deja un program de guvernare. Avem proiecte care sunt în derulare. Cine doreşte astăzi o criză politică în care să începem noi negocieri, când astăzi semnăm PNRR, un lucru fantastic pentru români, 29,2 miliarde de euro, să luăm de la capăt negocierile?! Eu am încredere că la USR până la urmă va câştiga raţiunea şi vor înţelege că lângă PSD şi lângă AUR nu au ce câştiga", a mai spus Cîţu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”