Ciucă - întâlnire joi cu medicii de familie: Vor avea o relevanţă deosebită în pregătirea pentru noul val

Ciucă - întâlnire joi cu medicii de familie: Vor avea o relevanţă deosebită în pregătirea pentru noul val

Medicii de familie vor avea o relevanţă deosebită în ceea ce înseamnă pregătirea pentru noul val al pandemiei de COVID-19, a declarat, miercuri, la Horezu, în judeţul Vâlcea, premierul Nicolae Ciucă.

Acesta a arătat că se va întâlni, joi, cu reprezentanţii medicilor de familie, pentru a discuta despre măsurile care trebuie adoptate în contextul celui de-al cincilea val al pandemiei.

"În fiecare zi am discuţii cu ministrul Sănătăţii şi specialiştii de la Institutul Naţional de Sănătate Publică şi identificăm toate măsurile pe care noi le putem lua pentru ca să existe medicamente, să existe paturi la ATI, să avem spitalele pregătite pe faze, în funcţie de incidenţa virusului, să fie transformate în spitale COVID. (...) Mâine (joi - n.r.), spre exemplu, vom avea o întâlnire cu medicii de familie pentru că, aşa cum am înţeles de la domnul ministru Rafila, componenta aceasta a medicilor de familie va avea o relevanţă deosebită în ceea ce înseamnă pregătirea pentru noul val", a afirmat Ciucă.

Şeful Executivului precizează că, alături de specialişti, analizează zilnic statisticile cu noile cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

"În fiecare zi analizăm cifrele care ne sunt furnizate pentru a vedea numărul de noi cazuri şi în funcţie de aceasta vom fi în măsură să comunicăm şi când a început valul cinci în România", a adăugat Nicolae Ciucă.

Premierul a fost prezent, miercuri, la ceremonia de comemorare a 88 de ani de la moartea marelui om politic liberal Ion Gheorghe Duca, desfăşurată la Horezu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...