Ciucă confirmă vizita Regelui Charles în România. Când va avea loc prima vizită a unui rege britanic în România

Ciucă confirmă vizita Regelui Charles în România. Când va avea loc prima vizită a unui rege britanic în România

Premierul Nicolae Ciucă a confirmat în cadrul unei conferințe de presă vizita Regelui Charles al III-lea la începutul lunii iunie, arătând că va lua parte la programul organizat. Regele Charles al III-lea va efectua o primă vizită în România, după încoronare, pe 2 iunie.

FOTO Guvernul României / Arhivă

Întrebat dacă a fost informat cu privire la vizita Regelui Charles al III-lea, premierul Nicolae Ciucă a explicat: „Este o activitate care este pe agenda guvernamentala. Suntem parte la programul care va fi la nivelul președinției”.

Șeful Guvernului a susținut însă că nu are informații cu privire la durata vizitei Regelui Charles al II-lea în România.

Primul monarh britanic pe teritoriul României

Regele Charles al III-lea, proaspăt încoronat, va vizita România pe 2 iunie, au declarat surse oficiale pentru „Adevărul”. Astfel, ar fi prima vizită oficială în țara noastră, în calitate de Rege și prin urmare a unui rege al Regatului Unit al Marii Britanii, în timpul exercitării funcției din fruntea monarhiei britanice.

„Ar fi o premieră pentru țara noastră să vină regele în Funcție. Nu au fost nici măcar când era Monarhia în România. (...) Ar fi ceva extraordinar, mai ales dacă o face acum, pentru că știți că este suveran peste mai multe state. Dacă ar veni în România să își viziteze proprietățile, ar fi un semnal extraordinar. Ne-ar ridica prestigiul extraordinar. Prima vizită a unui monarh englez pe teritoriul României”, a explicat istoricul Dan Falcan pentru „Adevărul”.

Regele Charles al III-lea a vizitat de mai multe ori România, fiind însă până acum în calitate de Prinț.

Potrivit informațiilor „Adevărul”, Regele Charles al II-lea ar urma să petreacă mai multe zile în România și să viziteze și satul Viscri , acolo unde se află cea mai cunoscută proprietate din România pe care o deține.

Charles al III-lea a fost încoronat rege al Marii Britanii la Westminster Abbey, la aproximativ opt luni de la moartea mamei sale, Regina Elisabeta a II-a și preluarea tronului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro