Ciucă, de acord cu interzicerea cumulului pensie-salariu de la stat: Să găsim o soluție care să respecte prevederile legale

Ciucă, de acord cu interzicerea cumulului pensie-salariu de la stat: Să găsim o soluție care să respecte prevederile legale

Președintele PNL și premierul României susține că dacă liderii politici vor găsi o soluție care să respecte toate prevederile legale pentru interzicerea comulului salariului cu pensia, atunci „suntem de acord să o punem în aplicare”.

Nicolae Ciucă, premierul României FOTO: GOV

„Ştim cu toţii ca s-a încercat să facem în aşa fel încât să se interzică cumulul pensiei cu salariul. Există şi o decizie a CCR în acest sens în care celor care doresc sa muncească sa nu li se interzică dreptul la muncă. Dacă vom găsi o soluţie care sa respecte toate prevederile legale suntem de acord sa o punem în aplicare”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit News.ro.

Premierul a punctat că subiectul a fost discutat de mai multe ori în spațiul public: ”Este un subiect care de fiecare dată s-a preluat în dezbaterea politică și s-a încercat o anume evidențiere a acestui subiect”.

Declarația premierului vine după ce președintele PSD a anunțat, într-o postare pe Facebook, că ar trebuie eliminate toate acele „bonusuri de lungă durată” din sectorul bugetar și toate ministerele și instituțiile ar trebuie să facă o restructurare a posturilor ocupate de angajații care beneficiază și de salariu și pensie. 

„Mă refer la acele premii sau sporuri care, în loc să fie o recompensă pentru un rezultat excepțional, s-au transformat într-un fel de rentă permanentă fără legătură cu performanța în muncă. De asemenea, ținând cont că în s-a vorbit mult despre reforma pensiilor, ar trebui ca toate ministerele și celelalte instituții să facă o restructurare a posturilor ocupate de angajați care, pe lângă salariu, primesc și pensie de la stat, fără a fi împlinit încă vârsta de pensionare”, a transmis liderul PSD. 

Ciolacu a solicitat o curățenie generală în cheltuielile publice, astfel încât să fie redusă risipa: „Este o sfidare să-i vedem pe acei „tineri pensionari” reangajați la stat, uneori pe aceeași funcție, pentru a cumula mai multe venituri, în timp ce restul cetățenilor muncesc din greu pentru un salariu sau au muncit o viață pentru a-și câștiga cuvenita pensie”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…