Ciucă, despre salariul minim: Ne dorim să crească, valoarea depinde de cifrele din proiectul de buget

Ciucă, despre salariul minim: Ne dorim să crească, valoarea depinde de cifrele din proiectul de buget

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că la nivelul actualei guvernări se doreşte o creştere a salariului minim, însă valoarea cuantumului cu care va creşte acesta va depinde de cifrele care se vor regăsi în proiectul de buget pentru viitor.

Ciucă și Ciolacu au vizitat fabrica de camioane IVECO din Dâmbovița FOTO: GOV.ro

Şeful Executivului a răspuns la o conferinţă de presă la finalul vizitei de lucru pe care a efectuat-o alături de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, liderul PSD, la fabrica de camioane IVECO din Petreşti, judeţul Dâmboviţa.

"Sigur, ne dorim ca salariul minim să crească şi de fiecare dată când am avut această posibilitate am şi discutat şi despre salarii şi despre pensii, reprezintă obiectivul nostru, astfel încât să-i sprijinim pe oameni să nu suporte întreaga povară a tot ceea ce înseamnă creşterea preţurilor şi, bineînţeles, efectele pe care le produce inflaţia, doar că, până în acest moment, până când nu vom avea o analiză pe buget, pe cifrele concrete, nu doresc să fac niciun fel de referire la cuantumul cu care va creşte salariul minim. Valoarea va depinde de cifrele care sunt reflectate în proiectul de buget", a declarat Ciucă, potrivit Agerpres.

Premierul a subliniat că, dincolo de limita minimă a salariului minim, fiecare angajator poate stabili salariul în funcţie de valoarea muncii prestată de un angajat.

"Atunci când vorbim de creşterea salariului minim este vorba despre o limită de la care fiecare dintre cei care au angajaţi pot să îi remunereze în funcţie de activitatea pe care o desfăşoară. Şi probabil eraţi lângă mine când am discutat cu angajatul companiei IVECO şi mi-a răspuns că salariul pe care-l are este unul motivant. Este la îndemâna oricărui manager, la îndemâna oricărui conducător de astfel de companie să stabilească salariul în funcţie de valoare muncii prestate de fiecare angajat în parte", a declarat Ciucă, indică sursa citată.

Prezent la fabrica de camioane IVECO, Marcel Ciolacu a precizat că salariul minim trebuie să crească, iar în acest sens s-a discutat în coaliție cu mai multe domenii esențiale.

„O treime dintre români sunt plătiți cu salariul minim pe economie, acest lucru e diferit față de țările mai dezvoltate din Europa. În Germania s-a mărit de trei ori salariul minim ca să își mențină forța de muncă. De când am început această discuție în coaliție , în anumite domenii, de exemplu construcții, ne-au zis că e mult prea mic 3.000 lei, ei ar vrea 4.000. Așa se face în orice economie dacă vrem să ne ținem valoarea. E normal să se mărească salariul minim pe economie. Sunt mai multe variante pe care le-am prezentat. Sunt ferm convins că împreună cu Ministerul Finanțelor vom lua decizia, dar trebuie mărit”, a declarat liderul PSD.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro