Ciucă: Domnului Ostahie nu i-am propus să fie candidat, l-am întrebat dacă poate să fie sondat/Ciolacu: Eu cred că o să avem un candidat comun

Ciucă: Domnului Ostahie nu i-am propus să fie candidat, l-am întrebat dacă poate să fie sondat/Ciolacu: Eu cred că o să avem un candidat comun

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marți, că la nivelul coaliției nu a fost finalizată analiza privind candidatul la Primăria Capitalei și a precizat că omului de afaceri Dan Ostahie nu i-a propus să fie candidat, ci l-a întrebat dacă poate să fie sondat. La rândul său, liderul PSD Marcel Ciolacu și-a exprimat convingerea că PSD și PNL vor avea un candidat comun la Primăria Capitalei.

„Până în acest moment nu avem încă o analiză finalizată, fiecare dintre noi căutăm să găsim cea mai bună soluție, astfel încât să avem certitudinea că intrăm în campanie cu un om care să câștige alegerile pentru Primăria Capitalei”, a declarat Nicolae Ciucă despre candidatul la Primăria Capitalei.

Întrebat dacă acest candidat poate să fie un om de afaceri, Ciucă a replicat: „PNL va continua să aibă astfel de discuții pentru că avem nevoie în politică de oameni care au performat în diverse domenii de activitate.

Domnul Ostahie e un antreprenor de succes în România și dacă va considera să facă pasul în politică va fi foarte bine primit.

Nu i-am propus să fie candidat. Mi se pare corect și normal față de orice om să fie întrebat dacă poate fi sau nu sondat”.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, și-a exprimat convingerea că PSD și PNL vor avea aun candidat comun la Primăria Capitalei.

„Eu cred că o să avem un candidat comun la Primăria Capitalei”, a spus Ciolacu.

Întrebat dacă este oportun ca acest candidat să fie un om de afaceri, liderul PSD a replicat: „Este incorect și din partea mea și din partea domnului președinte Nicolae Ciucă să discutăm întâi cu presa și pe urmă cu colegii noștri în coaliție”.

Context

PSD și PNL nu au ajuns încă la o înțelegere în ce privește viitorul candidat la Primăria Capitalei.

La conferința de săptămâna trecută după ședințele în care PNL și PSD au decis comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare și participarea pe liste comune la europarlamentare, atât Sebastian Burduja (PNL) cât și Gabriela Firea (PSD) s-au aflat în primul rând, iar întrebarea adresată de jurnaliști a venit firesc: „Care sunt șansele ca unul dintre cei doi să fie candidat la primăria București?”.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a evitat un răspund ferm, deși Gabriela Firea se afla în fața sa. Dar a răspuns: „Șanse egale, din punctul meu de vedere” – moment care a părut să o irite pe Firea. Conform Digi24, ea ar fi afirmat despre răspunsul lui Ciolacu: „Ce urât!”. Și liderul PNL Nicolae Ciucă a intervenit subliniind că: „Nu s-a decis candidatura pentru Primăria București”.

Din partea PNL, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, care este și liderul organizației București, și-a anunțat intenția de a candida la Primăria Capitalei.

Amintim că printre numele testate de PSD s-a aflat și Cătălin Cîrstoiu (50 de ani), managerul Spitalului Universitar de Urgență București.

Dan Ostahie (56 de ani), om de afaceri, fondatorul companiilor Altex și Media Galaxy este noua variantă de independent care este testată în sondaje.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ar fi primul val al ofensivei”

2 Povestea „Regelui Cripto” care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, dar a ajuns să fie răpit, bătut și arestat

3 Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi adolescenți. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?