Ciucă, întâlnire cu reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane. Ce subiecte au fost abordate

Ciucă, întâlnire cu reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane. Ce subiecte au fost abordate

Premierul României s-a întâlnit la Palatul Victoria cu reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane, AHK. În timpul întâlnirii s-a discutat despre Proiectul Important de Interes Comun European în Microelectronică și Tehnologie Comunicațiilor (IPCEI ME/CT).

Întrevederea premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu delegația AHK România FOTO: GOV.RO

„Întrevederea a avut în vedere o serie de discuții despre Proiectul Important de Interes Comun European în Microelectronică și Tehnologie Comunicațiilor (IPCEI ME/CT) și a constituit o ocazie bună de reconfirmare a menținerii angajamentului asumat de România în vederea creării unui ecosistem de microelectronică”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Potrivit sursei citate, proiectul IPCEI ME/CT stimulează competivitatea industriei, aduce contribuții prin creșterea economică durabilă și crearea de noi locuri de muncă, și poate oferi soluții sau remedieri pentru disfuncționalitățile pieței pentru că reunește cunoștința, expertiza, resursele financiare și actorii economici din întreaga Uniune Europeană.

„Digitalizarea sustenabilă este în continuare o prioritate pentru România, de aceea acest apel care sprijină direct dezvoltarea domeniului microelectronicii în România – o provocare existentă și la nivelul UE, se va bucura de susținerea noastră și de alocările bugetare agreate. Astfel de inițiative, care reunesc sectorul public și pe cel privat aduc beneficii nu doar la nivelul tranziției digitale, ci au un impact strategic considerabil la nivel economic, reconfirmând atractivitatea României în fața investitorilor naționali și internaționali. Avem în vedere, în mod evident, și industria de automotive și oportunitatea de a deveni o destinație dezirabilă și pentru producția de semiconductori - și nu doar pentru asamblare - cu ajutorul celor patru Digital Innovation Hubs pe care proiectul le prevede”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă, potrivit sursei citate.

Premierul Nicolae Ciucă a propus menținerea unui dialog constant și stabilirea unei serii de întâlniri între beneficiarii direcți ai proiectului, beneficiarii indirecți și reprezentanții Guvernului pentru a întări angajamentul de implicare coerentă, sistematică în dezvoltarea industriei de microelectronică.

Premierul a participat la întâlnire alături de  ministrul Economiei, Florin Spătaru, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, Ciprian Hojda - Consilier de stat în Cancelaria Prim-Ministrului, reprezentanți ai Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Din partea AHK România au participat: Sebastian Metz - Director General, Ruxandra Dumitrescu - Director General Adjunct, Olivia Lungulescu - Specialist Public Affairs, Bosch Robert SRL, Centrul de Inginerie Bosch Cluj: Cătălin Golban - Engineering Director, Automated Driving Technology Development, Ionuț Muntean - Manager Senior Inovare, Continental AG: Vlad Vînătu - Head of Public Private Partnership SE Europe, Continental Automative România: Christian von Albrichsfeld - County Head & General Manager, NXP Semiconductors Romania SRL: Simona Almăjan - Country Manager, Bogdan Costinescu - Director Software Engineering, Security and Operating Systems.


Citește și:

populare
astăzi

1 Document confidențial / Magistrații au jupuit statul de un miliard de euro, dându-l în judecată și apoi câștigând. Pretențiile câștigate, încă neachitat…

2 În ce țară trăim? / Un document după citirea căruia vomiți de scârbă / Uriașa listă a privilegiilor unui magistrat

3 VIDEO Priviți, coloană blindată rusească, făcută scrum la zeci de kilometri în spatele frontului din sud

4 „Halep s-a dopat“ / Un „guru” al presei românești admite o realitate dură pe baza probelor

5 Foarte interesante amănunte...