Claudiu Bejan, director la SG al Guvernului, a fost găsit mort într-o cameră de hotel din Mamaia

Claudiu Bejan, director la SG al Guvernului, a fost găsit mort într-o cameră de hotel din Mamaia

Claudiu Bejan, fostul director al Administrației Penitenciarelor, a fost găsit mort joi, 3 februarie, într-o cameră dintr-un hotel din Mamaia. În prezent, acesta era director la Secretariatul General al Guvernului.

Potrivit unor surse judiciare citate de Gândul, Claudiu Bejan ar fi făcut un infarct, fiind cunoscut cu probleme cardiace.

Ministerul Justiției a transmis un mesaj de condoleanțe pe pagina de Facebook a instituției.

”Ministerul Justiției își exprimă regretul pentru trecerea în eternitate a domnului chestor de poliție penitenciară (r) Cătălin Claudiu BEJAN, fost director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Pe parcursul activității sale, sistemul penitenciar românesc a cunoscut o reală dezvoltare, cariera domniei sale constituind un reper pentru corpul profesional al polițiștilor de penitenciare.

Dumnezeu să-l odihnească! Sincere condoleanțe familiei îndoliate!”,

Cariera lui Cătălin Bejan

Claudiu Cătălin Bejan a ocupat funcția de director general al Adminstraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) între anii 2013 și 2016.

Din februarie 2010 până în mai 2012, a fost director adjunct la Penitenciarul Poarta Albă.

A mai ocupat funcțiile de director al Direcţiei Reintregrare Socială din ANP (septembrie 2008 - ianuarie 2010), director adjunct la Penitenciarul Poarta Albă (septembrie 2007 - august 2008) şi director al aceluiaşi penitenciar, din noiembrie 2002 până în august 2007.

Bejan şi-a început cariera ca ofiţer instructor, în septembrie 1995, la Penitenciarul Slobozia, de unde, în mai 1997 a ajuns la ANP pe un post de consilier juridic, pe care l-a ocupat până în octombrie 2002.

Bejan a mai fost consilier al ministrului Justiției, Ana Birchall, conform declarației de avere din 2020, fiind și membru al Clubului Rotary, o organizație de oameni de afaceri și specialiști, reuniți pe plan mondial, care oferă ajutor umanitar, mai spun sursele citate.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”