Claudiu Manda: Sebastian Ghiță ar putea fi audiat la Comisia SRI prin videoconferință

Claudiu Manda: Sebastian Ghiță ar putea fi audiat la Comisia SRI prin videoconferință

Președintele Comisiei parlamentare de control al activității SRI, senatorul Claudiu Manda, a declarat joi că Sebastian Ghiță ar putea fi audiat prin sistem de videoconferință, ca urmare a dorinței acestuia.

 "În prima ședință a comisiei vom discuta dacă îl invităm pe Sebastian Ghiță și când pentru a fi audiat la comisie prin videoconferință. Depinde cum și când va fi! Am înțeles din spațiul public că domnul Ghiță își dorește să fie audiat de această comisie. Tehnic, și domnul Ghiță și orice alt cetățean român care nu are statut de ofițer SRI nu e obligat să vină la comisie. Dar, dacă domnul Ghiță își dorește și s-a manifestat în acest sens inclusiv în mass-media, comisia SRI se poate sesiza în acest sens și îl poate invita. De când sunt eu președinte nu am văzut elemente în plus în vreo apariție a domnului Ghiță sau în vreo dorință a domniei sale. Comisia ar fi trebuit, din punctul meu de vedere, să se fi sesizat de atunci și să-l invite sau să poarte o discuție. Eu am înțeles disponiblitatea domnului Ghiță de a participa la această audiere și voi propune comisiei sesizarea și invitarea prin videoconferință", a afirmat Manda, pentru AGERPRES.

El a adăugat că nu știe cum se va realiza contactul cu Sebastian Ghiță, dar instituțiile statului care au făcut-o deja pot ajuta în acest sens.

Întrebat care ar fi data cea mai apropiată la care audierea ar putea avea loc, Manda a spus: "Mai devreme de miercuri nu se poate, pentru că marți avem deja programul stabilit".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dmitri Medvedev ar fi încercat să se sinucidă? Presa din Ucraina susține că s-ar fi găsit și mai multe bilețele de adio

2 VIDEO Nunta odraslei interlopului Nuțu Cămătaru, „udată” cu grămezi de bani de Cosmin Olăroiu și Codin Maticiuc

3 ULTIMA ORĂ Panică la Gazprom! / Americanii au întrecut Rusia în exportul de gaz către Europa, pentru prima oară în istorie

4 Au scos de la naftalină vechile rachete sovietice! / Semne evidente că Rusia gâfâie pe frontul din Ucraina

5 A murit Peter Imre, fostul ginere al lui Meleșcanu