Cluburile din Liga I, actuali și foști jucători transmit mesaje de condoleanțe după decesul lui Ekeng

Cluburile din Liga I, actuali și foști jucători transmit mesaje de condoleanțe după decesul lui Ekeng

Aproape toate cluburile din Liga I de fotbal au transmis, prin intermediul rețelelor de socializare sau al site-urilor oficiale, mesaje de condoleanțe după decesul mijlocașului camerunez Patrick Ekeng, de la Dinamo, survenit vineri seara.

Fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng a murit

''Dumnezeu să te odihnească, Patrick Ekeng! FC Steaua București își exprimă regretul și profunda tristețe pentru trecerea în neființă a jucătorului celor de la FC Dinamo București, Patrick Claude Ekeng, la vârsta de doar 26 de ani. Clubul nostru își manifestă în mod public sprijinul moral pentru familia lui Patrick, precum și pentru colegii și antrenorii acestuia, care au fost martorii acestui eveniment șocant, petrecut pe terenul de fotbal! Dumnezeu să îl odihnească în pace!'', se arată în mesajul marii rivale a lui Dinamo, Steaua București.

Singurul gol marcat de Ekeng în România a fost contra Stelei, în semifinalele Cupei României.

''Suntem, din păcate, din nou martori ai unui eveniment tragic în sportul românesc. Din nefericire, încă un fotbalist își pierde viața pe teren, într-un mediu care prin definiție promovează sănătatea. Este absolut nefiresc ce s-a întâmplat! Odihnește-te în pace Patrick Ekeng!'' este mesajul clubului Fotbal Club CFR 1907 Cluj-Napoca.

Dinamo și CFR Cluj ar fi trebuit să joace marți 10 mai finala Cupei României, dar FRF a amânat meciul în urma decesului fotbalistului camerunez.

''Odihnește-te în pace, Patrick Ekeng! Fotbal Club Voluntari își exprima regretul și profunda tristețe pentru trecerea în neființă a jucătorului celor de la FC Dinamo București, Patrick Claude Ekeng, la vârsta de doar 26 de ani. Clubul nostru își manifestă în mod public sprijinul moral pentru familia lui Patrick, precum și pentru colegii și antrenorii acestuia, care au fost martorii acestui eveniment șocant, petrecut pe terenul de fotbal! Dumnezeu să îl odihnească în pace!'', se arată în mesajul echipei ilfovene, care și-a disputat cea mai mare parte a meciurilor din acest sezon pe stadionul Dinamo.

''Academia de Fotbal 'Gheorghe Hagi' și clubul FC Viitorul transmit un mesaj de compasiune clubului Dinamo București și familiei fostului fotbalist Patrick Ekeng, decedat prematur la doar 26 de ani. Pentru cei care l-au cunoscut și apreciat pe Patrick Ekeng adresăm sincere condoleanțe. Odihnește-te în pace, Patrick Ekeng!'', sună un alt mesaj, venit chiar din partea echipei care a jucat cu Dinamo vineri seara în Șoseaua Ștefan cel Mare.

Un mesaj scurt a transmis și Ianis Hagi, care a fost prezent pe gazon în meciul de vineri seara în același timp cu Ekeng, fiind înlocuit la scurt timp după ce camerunezul s-a prăbușit la pe teren: ''Condoleante familiei Ekeng. R.I.P Patrick Ekeng''.

''Fotbal Club Botoșani regretă dispariția fulgerătoare a fotbalistului Patrick Ekeng, într-o seară tristă a fotbalului românesc și transmite sincere condoleanțe familiei și clubului Dinamo București!'', este un alt mesaj transmis de o echipă din Liga I.

''Dumnezeu să-l ierte! Este un moment trist pentru noi toți, pentru fotbal. Suntem profund marcați de ce s-a întâmplat cu Patrick Ekeng. În aceste clipe dureroase, transmitem întreaga compasiune și solidaritate față de familie, coechipieri și față de clubul Dinamo București'', se arată în mesajul clubului CS Universitatea Craiova.

''Clubul Pandurii Târgu Jiu deplânge momentele triste pentru fotbalul românesc prilejuite de decesul fotbalistului Patrick Ekeng. Profund marcați de ceea ce s-a întâmplat pe teren în timpul unui meci de fotbal, în aceste clipe de durere pentru familia jucătorului și pentru fotbalul românesc, clubul Pandurii transmite public întreaga compasiune și sincere condoleanțe familiei fotbalistului Patrick Ekeng și clubului Dinamo! Dumnezeu să-l odihnească în pace!''

În mesajul clubului FC Petrolul Ploiești se arată: ''Odihnește-te în pace, Patrick Ekeng! Fotbalul și-a mai cerut o jertfă, dinamovistul Patrick Ekeng plecând dintre noi mult prea devreme. Condoleanțe familiei! Dumnezeu să-l odihnească în pace!''

''Clubul Sportiv Municipal Studențesc Iași regretă decesul fotbalistului Patrick Ekeng și transmite condoleanțe familiei, suporterilor și clubului Dinamo București. Odihnească-se în pace!''

Clubul ACS Poli Timișoara transmite următoarele: ''Gândurile noastre se îndreaptă spre familia, colegii și prietenii lui Patrick Ekeng, jucătorul lui Dinamo București. Fotbalul și-a mai cerut o jertfă. Odihnește-te în pace, ne rugăm pentru sufletul tău!''

De asemenea, echipa de handbal Dinamo București, a transmis un mesaj pe Facebook: ''O nouă tragedie lovește fotbalul dinamovist. Vineri seara, în minutul 70 al meciului Dinamo vs Viitorul, Patrick Ekeng a căzut ca secerat pe teren. A fost transportat de urgență la spitalul Floreasca, acolo unde s-au efectuat manevre de resuscitare timp de 90 de minute, dar fără rezultat. Odihnește-te în pace, Patrick Ekeng! Condoleanțe familiei, colegilor și suporterilor dinamoviști, suntem alături de voi!''

Și Clubul Sportiv Dinamo s-a alăturat acestor mesaje emoționante: ''O drama teribila lovește #FamiliaDinamo! Fotbalistul Patrick Claude Ekeng a decedat în această seară, după ce s-a prăbușit inconștient în minutul 70 al meciului Dinamo — Viitorul Constanța. Transportat la spital, jucătorul în vârstă de numai 26 de ani nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Clubul Sportiv Dinamo București transmite condoleanțe familiei, colegilor și suporterilor dinamoviști! Odihnește-te în pace, Patrick Ekeng!''

Foști și actuali fotbaliști au transmis și ei mesaje pe rețelele de socializare după tragicul eveniment de vineri seara.

Atacantul Ciprian Marica (Steaua), fost jucător la Dinamo, a scris simplu: ''RIP Patrick Ekeng!''

Fostul atacant dinamovist Claudiu Niculescu a fost și el concis: ''Dumnezeu să te ierte, Patrick!''

Gabriel Torje, fost jucător la Dinamo, în prezent evoluând în Turcia, la Osmanlispor, a scris pe Facebook: ''Dumnezeu să-l odihnească în pace!!! Patrick Ekeng.... Vei rămâne mereu în inimile noastre!!!''

Fostul jucător rapidist Ovidiu Herea a scris următoarele: ''Te-ai retras în lumea celor drepți și buni la suflet... Dumnezeu să îți vegheze somnul de veci, Patrick Ekeng!''

Fostul internațional stelist George Ogăraru a transmis prin intermediul rețelei de socializare: ''Gândurile noastre se îndreaptă către Patrick Ekeng, jucătorul de fotbal decedat în această seară. Știm foarte bine care poate fi diferența dintre viață și moarte atunci când este vorba despre accidente grave pe terenul de fotbal... Dumnezeu să îl odihnească în pacea Sa! Condoleanțe familiei! Le dorim multă putere, sunt alături de ei și îi îmbrățișez cu tot sufletul! Să fim mai buni, mai blânzi, mai atenți, mai responsabili....împreună!''

Fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng a murit vineri seară după ce s-a prăbușit pe teren în timpul meciului dintre Dinamo și FC Viitorul Constanța (3-3).

Dinamo a jucat din minutul 70 în zece oameni, deoarece mijlocașul camerunez Patrick Ekeng s-a prăbușit pe gazon și și-a pierdut cunoștința, fără un contact cu un adversar în prealabil. După intervenția staff-ului medical al echipei Dinamo, s-a apelat la ambulanță, Ekeng primind îngrijiri pe gazon, iar apoi fiind transportat la spital. Ekeng fusese introdus pe gazon doar șapte minute mai devreme (min. 63).

Transferat în luna ianuarie, Ekeng a evoluat pentru Dinamo în 11 meciuri, în trei competiții, marcând un gol important în derby-ul cu Steaua din semifinalele Cupei României, încheiat la egalitate, 2-2.

În urmă cu 16 ani, Cătălin Hîldan, căpitanul lui Dinamo, deceda pe teren la vârsta de 24 de ani, în timpul unui meci amical desfășurat la Oltenița.

AGERPRES (AS-editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”