Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Cluj: 200 de protestatari cer demisia premierului în legătură cu retragerea candidaturii Roșiei Montane la lista UNESCO

Peste 200 de persoane au participat, vineri seară, la un protest organizat în Piața Unirii din Cluj-Napoca și au cerut demisia premierului Mihai Tudose pentru intenția Guvernului de a retrage candidatura Roșiei Montane la statutul de sit protejat UNESCO.

'Ne scoate în stradă anunțul premierului Mihai Tudose de la sfârșitul lunii august potrivit căruia Guvernul pe care îl conduce intenționează să retragă candidatura Roșiei Montane la statutul de sit protejat UNESCO, afirmând că demersul de înscriere în patrimoniul mondial a fost opera unor 'băieți deștepți'. Nu mai avem încredere în politicieni, am sperat că problema Roșiei Montane s-a încheiat, dar se pare că lucrurile se întorc pe dos. Apartenența sitului la UNESCO este un deziderat de o importanță extraordinară, iar premierul vrea să facă ceva ce nu s-a mai făcut niciodată, anume retragerea candidaturii după ce aceasta s-a depus cu mari eforturi. Premierul trebuie să plece, îi cerem demisia și lui, și guvernului', a declarat unul dintre protestatari.

Cei adunați în Piața Unirii începând cu ora 19,00 au purtat bannere și steaguri cu mesajele 'Nu cedăm Roșia Montană!', 'Roșia Montană în UNESCO', 'Salvați Roșia Montană'. De asemenea, ei au scandat, printre altele, 'Demisia, demisia', 'Vrem cultură, nu cianură', 'Uniți, salvăm toată România', 'Uniți, salvăm Roșia Montană'.

Manifestanții s-au adunat în Piața Unirii în urma apelurilor lansate pe rețelele de socializare și protestul nu este autorizat.

AGERPRES/ (AS-Marius Septimiu Avram, editor: Antonia Niță, editor online: Irina Giurgiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți ce-a rămas după plecarea lui Dragnea: trei borduri! „Decorul” de la inaugurarea drumului expres …

2 SCANDAL și DERUTĂ în PSD! Dragnea și Pieleanu au dat în teritoriu date FALSE despre prezența la vot! Lider PSD…

3 MOMENT de colecție! Chirieac, slugoiul PSD, înghesuit de Rareș Bogdan în propriul bârlog! „Dvs. îl iubiți pe d…

4 LAȘITATE fără precedent în PSD! După atacul dement al lui Badea, nicio femeie de la vârful partidului nu i-a l…

5 Citiți cine-a fost mă-sa lui Mazăre și ce legătură are asta cu Gâdea de la Antena 3! Ți-ai dracu' de comuniști…

recomandări

Te ia DNA: Mircea Dușa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă vrei Jurassic Park în viața reală, mută-te în Australia