Cluj: 200 de protestatari cer demisia premierului în legătură cu retragerea candidaturii Roșiei Montane la lista UNESCO

Cluj: 200 de protestatari cer demisia premierului în legătură cu retragerea candidaturii Roșiei Montane la lista UNESCO

Peste 200 de persoane au participat, vineri seară, la un protest organizat în Piața Unirii din Cluj-Napoca și au cerut demisia premierului Mihai Tudose pentru intenția Guvernului de a retrage candidatura Roșiei Montane la statutul de sit protejat UNESCO.

'Ne scoate în stradă anunțul premierului Mihai Tudose de la sfârșitul lunii august potrivit căruia Guvernul pe care îl conduce intenționează să retragă candidatura Roșiei Montane la statutul de sit protejat UNESCO, afirmând că demersul de înscriere în patrimoniul mondial a fost opera unor 'băieți deștepți'. Nu mai avem încredere în politicieni, am sperat că problema Roșiei Montane s-a încheiat, dar se pare că lucrurile se întorc pe dos. Apartenența sitului la UNESCO este un deziderat de o importanță extraordinară, iar premierul vrea să facă ceva ce nu s-a mai făcut niciodată, anume retragerea candidaturii după ce aceasta s-a depus cu mari eforturi. Premierul trebuie să plece, îi cerem demisia și lui, și guvernului', a declarat unul dintre protestatari.

Cei adunați în Piața Unirii începând cu ora 19,00 au purtat bannere și steaguri cu mesajele 'Nu cedăm Roșia Montană!', 'Roșia Montană în UNESCO', 'Salvați Roșia Montană'. De asemenea, ei au scandat, printre altele, 'Demisia, demisia', 'Vrem cultură, nu cianură', 'Uniți, salvăm toată România', 'Uniți, salvăm Roșia Montană'.

Manifestanții s-au adunat în Piața Unirii în urma apelurilor lansate pe rețelele de socializare și protestul nu este autorizat.

AGERPRES/ (AS-Marius Septimiu Avram, editor: Antonia Niță, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

2 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

3 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

4 Cine era colonelul iranian Sayyad Khodaye, asasinat duminică în fața casei sale din Teheran

5 Revoltă în marina rusă? / Mai mulți marinari au trimis o scrisoare către Putin și Șoigu, refuzând să lupte în Ucraina