Cluj: Rectorul UBB, printre cei mai citaţi oameni de ştiinţă, reales preşedinte al APR

Cluj: Rectorul UBB, printre cei mai citaţi oameni de ştiinţă, reales preşedinte al APR

Rectorul Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca, psihologul Daniel David, care este printre cei mai citaţi 2% oameni de ştiinţă din lume, a fost reales preşedinte al Asociaţiei Psihologilor din România (APR).

"Profesorul Daniel David, psiholog şi rector al Universităţii 'Babeş-Bolyai' din Cluj-Napoca (UBB), a fost reales pe 13 noiembrie pentru un nou mandat de patru ani ca preşedinte al Asociaţiei Psihologilor din România (APR - https://www.apsi.ro/). Daniel David, specializat în ştiinţe cognitive clinice (psihologie clinică/psihoterapie), a fost inclus în 2019 şi 2020 între cei mai citaţi 2% oameni de ştiinţă ai lumii în toate domeniile ştiinţei (analize SCOPUS efectuate de Stanford-Elsevier), incluzând domeniul Psihologie şi Ştiinţe Cognitive (Psychology & Cognitive Sciences)", se arată într-un comunicat trimis, marţi, de UBB.

Potrivit sursei citate, Asociaţia Psihologilor din România (APR) este cea mai veche şi cea mai complexă organizaţie profesională a psihologilor din România, având rolul de a stimula psihologia ca ştiinţă şi de a asigura legătura bidirecţională cu practica psihologică, în scopul evoluţiei ştiinţei psihologice şi profesiei de psiholog cu toate specializările sale (https://www.apsi.ro/).

"Le mulţumesc colegilor mei psihologi pentru încredere şi mă simt onorat să fiu reales ca preşedinte al Asociaţiei Psihologilor din România (APR), organizaţia istorică a psihologilor din ţară. Dacă în primul mandat ca preşedinte (2017-2021) am avut ca misiune restartarea APR şi crearea de mecanisme funcţionale pentru reconstrucţie (https://www.apsi.ro/2017/10/27/mesajul-noului-presedinte-ale-al-apr-prof-univ-dr-daniel-david-octombrie-2017/) - aspecte care au dus la stabilizarea şi consolidarea organizaţiei -, noul mandat (2021-2025) va fi focalizat, alături de ceilalţi colegi din structurile de conducere ale APR, pe utilizarea acestor mecanisme (şi a altora deja planificate) pentru dezvoltarea organizaţiei", a declarat, conform comunicatului, prof. univ. dr. Daniel David.
AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / O fostă agentă a Secret Service dezvăluie ce i-a spus Putin lui Bush, în 2008, la București

2 „Ce ne va trimite data viitoare? Perne?” / Vitali Klitschko, „fără cuvinte” după ajutorul militar promis de Germ…

3 N-au leac! / Priviți ce hartă le-au prezentat ucrainenii americanilor!

4 VIDEO Încă o dovadă că USR este doar un hârdău de rahat care încă n-a explodat

5 De belea! Alexandra Stan, din ce în ce mai fierbinte! Să nu dea iar în clocot...