CNAIR: Documentația privind proiectarea și execuția primului tronson al Drumului Expres Craiova - Pitești, transmisă la ANAP

CNAIR: Documentația privind proiectarea și execuția primului tronson al Drumului Expres Craiova - Pitești, transmisă la ANAP

Documentația privind proiectarea și execuția primului tronson al Drumului Expres Craiova - Pitești a fost înaintată marți către Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) pentru validare, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Tronsonul I este cuprins între km 0+000 — km 17+700 și va fi construit între varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova și limita județului Dolj. Acest prim tronson va traversa teritoriile administrative ale localităților Craiova, Ghercești, Pielești și Robânești. Valoarea estimată, fără TVA, este de 479.802.905,88 lei.

Drumul expres Craiova — Pitești va avea o lungime de 121,185 kilometri și va permite deplasarea cu o viteză de 130 km/h, similară celei aferente unei autostrăzi. Acest drum expres va avea totodată un profil de 4 benzi de circulație și va beneficia de toate elementele de siguranță specifice unei autostrăzi.

"Principalul element care va face diferența între acest drum expres și o autostradă este bandă de urgență, care în cazul drumului expres este de 1,5 metri. Acest drum va asigura o conexiune corespunzătoare a zonei de Sud — Vest a României la Coridorul IV Pan European și va ajuta la corelarea cu proiectele de mare infrastructura deja demarate la nivelul Coridoarelor IV și IX Pan Europene. Construcția acestui drum expres este importantă inclusiv prin faptul că elimina traficul de tranzit din zonele urbane, facilitează mobilitatea forței de munca și încurajează dezvoltarea economica a zonei de Sud — Vest a României", se arată în comunicatul CNAIR.

Compania de drumuri precizează că "s-au făcut toate eforturile pentru ca acest proiect să beneficieze de finanțare nerambursabilă în actualul exercițiu financiar", dar în vederea scurtării timpului de execuție și pentru punerea în circulație a acestui drum expres cu aproximativ 3 ani mai devreme, compania a decis, printre altele, să utilizeze resursele existente.

Potrivit sursei citate, un element important în atingerea acestui obiectiv este și existența unui acord de mediu valabil.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 N-o oprește nimeni pe această nemernică? / Monica Pop, o nouă postare dementă!

2 Zvonuri...

3 „E bine că se odihnește. Mi-a furat 23 de milioane de euro de sub nas!” / Oana Zăvoranu, dezvăluiri despre milia…

4 DOCUMENT Cine sunt VIP-urile din cinematografie acuzate de DIICOT / Soțul Loredanei Groza, Andrei Boncea de la S…

5 A intrat moartea-n șoșoci? / „Prietenul nostru O, care a stat pe scenă lângă Diana Șoșoacă, este căzut la pat în…