CNN: Israelul va elibera 39 de prizonieri pe 24 noiembrie, ca parte a unui acord cu Hamas

CNN: Israelul va elibera 39 de prizonieri pe 24 noiembrie, ca parte a unui acord cu Hamas

Printre aceștia se vor număra femei și adolescenți, a informat postul TV.

Foto: Nexta TV via X

Israelul va elibera 39 de prizonieri palestinieni din închisoare vineri, 24 noiembrie, ca parte a unui acord cu mișcarea palestiniană radicală Hamas, relatează CNN citând un oficial israelian. Potrivit acestuia, printre prizonierii care vor fi eliberați se vor număra femei și adolescenți. După cum s-a menționat, ei vor fi eliberați în orașele lor din Cisiordania când Hamas va elibera ostaticii ținuți în Fâșia Gaza.

Anterior, reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Qatarului, Majid bin Mohammed al-Ansari, a declarat că primul grup de ostatici reținut în enclavă de mișcarea palestiniană radicală Hamas va fi eliberat vineri, la ora 17:00, ora Moscovei.

Pe 22 noiembrie, mișcarea Hamas a anunțat că a ajuns la un acord cu Israelul, prin medierea Egiptului și a Qatarului, asupra unui armistițiu umanitar în Fâșia Gaza timp de patru zile. Acordurile presupun eliberarea a 50 de femei, precum și a copiilor și adolescenților cu vârsta sub 19 ani, deținuți în enclavă, în schimbul eliberării a 150 de femei, precum și a copiilor și adolescenților sub 19 ani, din închisorile israeliene.

Anterior, șeful Consiliului Național de Securitate Israelian, Tzachi Hanegbi, a declarat că procesul de eliberare a unora dintre ostaticii ținuți în Fâșia Gaza va începe nu mai devreme de 24 noiembrie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat