CNSAS: Note de constatare pentru patru foști ofițeri de Securitate, trimise Curții de Apel

CNSAS: Note de constatare pentru patru foști ofițeri de Securitate, trimise Curții de Apel

Colegiul CNSAS a a stabilit, marți, introducerea unei acțiuni în constatare pentru stabilirea calității de lucrător al Securității pentru patru persoane, foști ofițeri de Securitate, la Secția de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel București.

Potrivit unui comunicat al Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) transmis marți AGERPRES, Consiliul a mai încheiat procedura de deconspirare pentru un număr de trei surse, identitatea reală a acestora urmând a fi comunicată la solicitarea persoanelor subiect al unor dosare de urmărire informativă.

Colegiul a infirmat Notele de Constatare și a dispus eliberarea unor adeverințe din care să rezulte că persoanele verificate nu au avut calitatea de lucrător al Securității sau de colaborator al acesteia, pentru 10 primari, viceprimari, consilieri județeni, consilieri în Consiliul General al Municipiului București sau consilieri locali.

În ședința de marți a Colegiului CNSAS, acesta a acreditat 13 persoane în calitate de cercetători externi, ca urmare a analizării cererilor de acreditare și a documentelor cuprinzând tematicile de studiu aferente.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Un zvon...

3 Cum funcţionează softul de spionaj Pegasus, cum poţi vedea dacă eşti „pândit” prin telefon

4 Surpriză totală! Cu cine suntem, genetic, aproape identici

5 O fotografie rară cu 3 dintre devalizatorii României: Bittner, Cocoș și Petrache