CNSAS: Note de constatare pentru patru foști ofițeri de Securitate, trimise Curții de Apel

Colegiul CNSAS a a stabilit, marți, introducerea unei acțiuni în constatare pentru stabilirea calității de lucrător al Securității pentru patru persoane, foști ofițeri de Securitate, la Secția de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel București.

Potrivit unui comunicat al Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) transmis marți AGERPRES, Consiliul a mai încheiat procedura de deconspirare pentru un număr de trei surse, identitatea reală a acestora urmând a fi comunicată la solicitarea persoanelor subiect al unor dosare de urmărire informativă.

Colegiul a infirmat Notele de Constatare și a dispus eliberarea unor adeverințe din care să rezulte că persoanele verificate nu au avut calitatea de lucrător al Securității sau de colaborator al acesteia, pentru 10 primari, viceprimari, consilieri județeni, consilieri în Consiliul General al Municipiului București sau consilieri locali.

În ședința de marți a Colegiului CNSAS, acesta a acreditat 13 persoane în calitate de cercetători externi, ca urmare a analizării cererilor de acreditare și a documentelor cuprinzând tematicile de studiu aferente.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Schimbare de trend în sondajele din București! Scade brusc procentul indecișilor!

2 Autostrada Sibiu-Pitești: A fost scos la licitație primul tronson peste Carpați. Pe secțiunea Cornetu -Tigveni…

3 Cum se stă. Ultimele cifre și calcule din taberele principalelelor partide

4 „Era împreună cu Mihaela Rădulescu la sediul PD. A dat-o Berceanu afară din curte” / Prima amintire a lui Băsesc…

5 Document-BOMBĂ! Avocatul general al CJUE arată că înființarea Secției Speciale PSD încalcă legislația UE!