Liderii coaliției de guvernare PSD-PNL-UDMR discută astăzi la ora 15.00 la guvern propunerile PSD pentru introducerea impozitării progresive a veniturilor, iar ministrul de Finanțe Adrian Câciu prezintă trei simulări, potrivit surselor G4Media .

Câciu le-a transmis liderilor coaliției că simulările cele trei variante ar fi făcute împreună cu Banca Mondială, FMI și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

De asemenea, PSD va prezenta deducerile de taxe pentru fiecare variantă de impozit progresiv, precum deduceri pentru familiile cu mulți copii ori pentru sumele investite în pilonul 3 de pensii, pilon facultativ.

De asemenea, liderii coaliției vor discuta despre cele 7 jaloane restante din PNRR pentru luna iunie, din care 2 sunt la Ministerul Transporturilor.

La discuții va participa și ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, pentru discuții despre eventuale compensări la produse agricole. Una din variantele PSD este sancționarea comercianților care au prețuri mari la produsele agricole pentru care producatorii au primit subvenții. Nu e clar ce înțelege PSD prin ”prețuri mari” și cum va fi determinat dacă un preț e mare sau normal. (sursa foto: Unsplash)