Coincidențe

Coincidențe

Noi credem că lumea este imensă și haotică. Însă această impresie este falsă! „Globulețul” nostru este foarte mic și înghesuit – afirmație demonstrată de istoriile incredibile, pe care vi le vom prezenta în acest articol. Chiar mai mult, pe măsură ce le citești, începi să înțelegi că lucrurile nu sunt chiar atât de simple și că într-adevăr există materii, fire nevăzute și Cel care le stăpânește. Altfel, tot ce veți citi mai jos nu s-ar fi întâmplat…

1. Într-o zi un reporter de la BBC l-a întrebat pe un trecător dacă își amintește de legendarul meci de fotbal Everton-Liverpool din 1967. Iar acela i-a răspuns: „Desigur, doar am participat!” Bărbatul respectiv era portarul Tommy Lawrence.

2. În 1913 Hitler, Stalin, Trotsky, Tito și Freud locuiau la Viena, la doar doi kilometri depărtare unul de altul, fiind și clienții fideli ai acelorași cafenele!

 3. O statuie egipteană din perioada Noului Regat (1550 î.e.n. – 1050 î.e.n.), care seamănă extrem de mult cu Michael Jackson, regele muzicii pop, decedat în 2009.

 4. În timpul vieții sale, sportivul Walter Summerford a fost de trei ori lovit de fulger. Interesant este faptul că după moartea sa, fulgerul i-a lovit și piatra de mormânt, despicându-o în două jumătăți.

 5. În 1975, în Detroit, Joseph Figlock a prins un copil, care căzuse de la etajul 14. Exact peste un an același micuț a căzut iarăși în brațele lui. Ambele situații s-au sfârșit cu bine.

 6. Pe 14 august 1988 a decedat cunoscutul anteprenor Enzo Ferrari. Fotbalistul Mesut Özil s-a născut în același an, pe 15 august. El și Enzo seamănă ca două picături de apă.

 7. Bărbatul, căruia i s-a transplantat inima unui sinucigaș, s-a căsătorit cu văduva acestuia. La vârsta de 69 de ani el s-a sinucis cu un pistol, exact ca și donatorul său.

 8. Cu 14 ani înainte de scufundarea lui Titanic, scriitorul Morgan Robertson a scris romanul „Inutilitate” („Futility”), care descrie naufragiul unui imens vas de croazieră, numit „Titan”… Este interesant faptul că „Titanic” a urmat același traseu, a avut aceeași viteză, precum corabia din carte și s-a scufundat tot din cauza ciocnirii cu un iceberg.

 9. În 1976 artistul decorator John Richardson a lucrat la filmul „The Omen”, unde a creat scena de decapitare a eroilor într-un accident rutier. El și asistenta lui Liz Moore au avut aceeași soartă: ei au suferit un accident rutier într-o vineri, pe data de 13, lângă orășelul Ommen, la kilometrul 66.6 al autostrăzii.

 10. În 1941 Stalin a trimis o echipă de arheologi în Samarkand ca să deschidă mormântul lui Tamerlan. Aceștia au găsit pe o placă următoarea inscripție: „Cel care va încălca legământul lui Timur va fi pedepsit, iar în toată lumea se vor dezlănțui războaie îngrozitoare.” Arheologii i-au transmis acest mesaj lui Stalin, însă el nu l-a considerat important… Mormântul a fost deschis pe 21 iunie 1941. În următoarea zi a început războiul.

 11. Un bărbat, care murea de cancer, i-a transmis fiului său un inel, pe care acesta l-a pierdut peste două săptămâni, în timp ce înota într-un râu. Peste 39 de ani un scafandru i l-a returnat, atunci când el murea din cauza cancerului…

 12. În 1835 pe lângă Pământ a trecut cometa Halley, iar peste două săptămâni s-a născut Mark Twain. În 1909 el a scris: „Am venit pe această lume, fiind însoțit de o cometă și o voi părăsi tot împreună cu ea.” Așa s-a și întâmplat: Twain a murit pe 21 aprilie 1910, în următoarea zi după trecerea cometei respective.












Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...