Comandantul unei brigăzi de elită din armata rusă, ucis pe câmpul de luptă din Ucraina

Comandantul unei brigăzi de elită din armata rusă, ucis pe câmpul de luptă din Ucraina

Colonelul Andrei Kondrașkin, comandantul unei brigăzi de trupe de asalt aerian de elită, a fost ucis pe câmpul de luptă din Ucraina. Vestea a fost dată de comandantul Batalionului Vostok, Aleksandr Hodakovski.

FOTO Profimedia

În calitate de comandant al Brigăzii 31 de Forțe Aeropurtate, Andrei Kondrașkin a jucat un rol important în asedierea și devastarea Mariupolului, în primăvara anului 2022.

Potrivit lui Hodakovski, colonelul Kondrașkin a fost ucis într-un atac efectuat de ucraineni.

„În timp ce luptam cot la cot, m-am împrietenit cu Andrei, iar astăzi sunt profund rănit de vestea morții sale. Condoleanțe familiei și prietenilor lui, precum și camarazilor săi de arme”, a scris Hodakovski pe canalul său de Telegram.

Kremlinul nu a reacționat în legătură cu moartea lui Andrei Kondrașkin, așa cum nu a făcut nici în cazul altor comandanți ruși uciși pe câmpul de luptă din Ucraina.

Jurnalistul ucrainean Iurii Butusov scrie că locotenentul Kondrașkin a participat la „toate bătăliile majore ale războiului”, ultima sa misiune fiind să oprească înaintarea ucrainenilor spre Andriivka, lângă Bahmut, în regiunea Donețk. Andriivka și localitatea din apropiere Klișciivka tocmai au fost eliberate de ucraineni.

Nu se știu împrejurările morții lui Kondrașkin, dar lichidarea sa este o „realizare importantă”, afirmă jurnalistul ucrainean.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat