Combatanții anti-Putin care au acționat în Belgorod: Mitul că Rusia este puternică, spulberat încă o dată

Combatanții anti-Putin care au acționat în Belgorod: Mitul că Rusia este puternică, spulberat încă o dată

Legiunea de Eliberare a Rusiei și Corpul Voluntarilor Ruși apreciază că raidul pe care l-au lansat luni în regiunea Belgorod, situată la granița cu Ucraina, expune slăbiciunile Rusiei lui Putin.

FOTO Twitter @NOELreports

„Armata rusă a fost incapabilă să înfrunte grupul de voluntari patrioţi care au luat armele şi nu s-au temut să înfrunte deschis regimul de la Moscova de dragul viitorului liber al Rusiei”, a transmis marţi Legiunea de Eliberare a Rusiei pe canalul său de Telegram.

Raidul „a spulberat încă o dată mitul că cetăţenii ruşi sunt în siguranţă şi că Rusia este puternică”, a insistat Legiunea de Eliberare a Rusiei, neexcluzând noi acţiuni de acest tip în viitor.

La rândul său, Corpul Voluntarilor Ruşi a emis în paralel o declaraţie în care dă asigurări că „ţara este pregătită pentru schimbări”.

„În curând nu va mai exista nimeni în Rusia fără un cunoscut care să nu-şi fi pierdut viaţa în acest război criminal. Pentru a-i pune capăt, trebuie să lovim inamicul pe teritoriile pe care le ocupă. Războiul va continua până când trupul spânzurat al preşedintelui rus, Vladimir Putin, va împodobi zidurile Kremlinului”, a reacționat mişcarea, citată de agenția de presă EFE, preluată de Agerpres .

Cele două declarații reprezintă o reacție la anunțul Ministerului rus al Apărării privind eliminarea „sabotorilor” care au lansat luni o incursiune dinspre Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a recunoscut marţi „profunda îngrijorare” a Kremlinului în legătură cu evenimentele tulburi din Belgorod, pe care le-a pus pe seama Ucrainei.

„Fără îndoială, ceea ce s-a întâmplat ieri (luni, n. red.) suscită profundă îngrijorare. Este o nouă demonstraţie că luptătorii ucraineni îşi continuă activităţile împotriva ţării noastre. Operaţiunea militară specială (așa cum numește Kremlinul invazia sa din Ucraina, n. red.) va continua pentru a preveni astfel de incursiuni în viitor”, a declarat Peskov.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a exclus însă convocarea Consiliului de Securitate al Rusiei în legătură cu evenimentele din Belgorod, aşa cum s-a procedat după un raid similar în regiunea Briansk revendicat de Corpul Voluntarilor Ruşi.

Însă Kievul respinge orice implicare în situația din Belgorod. Viceministrul ucrainean al Apărării, Hanna Maliar, i-a descris marţi pe așa-numiții sabotori ca fiind „patrioţi ai Rusiei” care „se revoltă împotriva regimului lui Putin”.

Oficialul ucrainean a atribuit acţiunile din Belgorod „dorinţei cetăţenilor (ruşi, n. red.) de a schimba sistemul politic al ţării şi de a opri acest război sângeros declanşat de Kremlin”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia