Comisarul european al comerţului, irlandezul Phil Hogan, prezintă scuze după ce a încălcat regulile legate de coronavirus

Comisarul european al comerţului, irlandezul Phil Hogan, prezintă scuze după ce a încălcat regulile legate de coronavirus

Comisarul european pentru comerţ, irlandezul Phil Hogan, a prezentat scuze din nou duminică pentru că a participat la un dineu de gală prin care s-au încălcat restricţiile sanitare legate de noul coronavirus, un scandal în urma căruia au apărut şi voci care i-au cerut demisia, relatează AFP.

"Îmi prezint fără rezerve scuzele pentru că miercuri seară a luat parte la un dineu al clubului de golf al Oireachtas (legislativul irlandez - n.r.)", a precizat Hogan într-un comunicat.

"Recunosc că acţiunile mele au afectat poporul irlandez şi regret profund", a adăugat el.

Dineul, organizat cu ocazia împlinirii a 50 de ani de către clubul de golf al parlamentului irlandez şi la care au participat 82 de invitaţi, a declanşat un scandal şi a dus la mai multe demisii, printre care şi cea a ministrului irlandez al agriculturii, Dara Calleary.

Premierul irlandez Micheal Martin şi vicepremierul Leo Varadkar i-au cerut sâmbătă lui Hogan să ia în considerare o demisie şi au anunţat convocarea parlamentului.

Duminică, Hogan a precizat că a discutat cu cei doi şi că le-a ascultat cu "atenţie" opiniile, spunând că le respectă.

"Am informat-o pe preşedinta Comisiei Europene (Ursula von der Leyen - n.r.) despre toate aceste chestiuni în ultimele zile", a adăugat Hogan.

"Preşedinta urmăreşte situaţia îndeaproape. Ea i-a cerut comisarului Hogan să furnizeze un raport complet, cu detaliile evenimentului. Este important să fie stabilite faptele cu minuţiozitate pentru a evalua cu atenţie situaţia", a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Dineul în cauză a avut loc la o zi după o decizie a autorităţilor irlandeze de a înăspri restricţiile privind adunările, interzicând reuniunile de peste şase persoane în interior. Poliţia irlandeză a anunţat vineri deschiderea unei anchete pentru "încălcări" ale legislaţiei.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată în realitate, „nefiltrată”, Loredana Groza. Botezatu pare mult mai tânăr decât ea...

2 VIDEO „Președinta” României, în tandrețuri cu Boureanu la ziua lui Botezatu

3 Planeta sexuală Oltenia / Elevă de 16 ani, prinsă de mamă în timp ce făcea sex cu profesorul de informatică, de 42 de ani

4 Rareș Bogdan, noi informații despre intrarea în spaţiul Schengen

5 VIDEO Rareș Bogdan, reacție promptă după declarațiile cancelarului Austriei