Comisia de anchetă / Nețoiu susține că nu a fost acasă la Oprea în seara prezidențialelor din 2009

Gheorghe Nețoiu, fost membru fondator al UNPR, a declarat marți, după audierea sa la Comisia de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, că nu a fost prezent la Gabriel Oprea acasă și nu era nici în București în seara scrutinului.

"Referitor la afirmația domnului Andronic, eu am fost de multe ori la domnul Oprea, sunt prieten înainte de 1989 cu domnul Oprea și cu domnul Iordănescu, dar în seara respectivă nu am fost nici acolo, nici în București. Eram la Craiova, mai exact la un hotel din Craiova. E adevărat, m-am întâlnit cu domnul Andronic în casa domnului Oprea, dar cu altă ocazie, nu atunci", a susținut Nețoiu.

Întrebat dacă l-a văzut pe Florian Coldea, atunci când s-a constituit UNPR, în biroul lui Gabriel Oprea de la MApN, Nețoiu a spus: "Nu l-am văzut. L-am văzut pe domnul Coldea cu alte ocazii, dar nu particulare. La o întâlnire privată a fost și domnul Coldea. La un restaurant, era ziua cuiva. Nu l-am văzut pe domnul Maior. Noi eram la UNPR, eram vicepreședinte cu domnul Iordănescu pe linie de sport și era ziua cuiva din sport. A trecut și dânsul (Coldea — n.r.), i-a spus 'la mulți ani' și a plecat".

El a adăugat că a fost și în biroul lui Gabriel Oprea de la MApN. "M-am văzut decât cu domnul Oprea, eu nu mă duceam să mă întâlnesc, nu făceam ședință acolo", a afirmat Nețoiu.

Cât privește relația lui cu UNPR, Nețoiu a reamintit că a fost unul dintre membrii fondatori ai formațiunii politice. "La UNPR, eu am fost unul din membrii fondatori, împreună cu domnul Iordănescu. Discuția a fost din septembrie — octombrie pentru înființarea acestui partid, iar evenimentele s-au petrecut în decembrie, pe data de 6", a susținut Nețoiu.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Porno-scandal de proporții în Parlamentul României

2 Rău a ajuns Armata Română...

3 ULTIMA ORĂ Un alt pesedist de frunte omorât de coronavirus!

4 Cinci șefi de la Romsilva Bacău au fost arestați după ce au luat un milion de euro mită de la o companie de ”î…

5 Firea minte cum respiră! Curentul o dă cu cracii-n sus pe moldoveancă!