Comisia Europeană a aprobat proiectul de reabilitare a sectorului de drum Zalău-Răstoci; valoarea, 51,6 milioane de euro

Comisia Europeană a aprobat proiectul de reabilitare a sectorului de drum Zalău-Răstoci; valoarea, 51,6 milioane de euro

Comisia Europeană a aprobat, marți, proiectul retrospectiv de reabilitare a sectorului de drum Zalău-Răstoci, parte a Drumului Național 1H (DN 1H), în valoare de 51,6 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al CE, contribuția Uniunii Europene la realizarea acestui proiect este de 29,3 milioane euro, prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR).

"Prin alocarea acestor bani din FEDR, ca urmare a deciziei Comisiei Europene, România își va recupera cheltuielile efectuate inițial din bugetul național pentru acest proiect. Reabilitarea celor 54 de kilometri de drum național este importantă nu doar pentru cei aproape 250 de mii de locuitori ai județului Sălaj, ci și pentru operatorii internaționali de transport. Proiectul contribuie astfel la crearea unui sistem național de transport sustenabil, atât în beneficiul populației, cât și al mediului de afaceri", a declarat comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu.

Proiectul este cofinanțat prin Programul Operațional Sectorial "Transport" 2007-2013, în cadrul Axei prioritare 2 "Modernizarea și dezvoltarea infrastructurii naționale de transport în scopul dezvoltării unui sistem de transport durabil".

României i-au fost alocate 20 de miliarde de euro prin fondurile politicii de coeziune în perioada 2007 — 2013 și alte 23 de miliarde (la prețuri curente) în perioada 2014 — 2020.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

2 „Greu de înțeles! Greu de acceptat” / Care ar fi cauza morții astrologului Mădălina Manole la doar 39 de ani

3 Băăăă! / Avocata care i-a apărat pe Mike Tyson și pe Michael Jackson, cooptată în „echipa globală” de apărători ai fraților Andrew și Tristan Tate

4 Bordelul din Apuseni unde partidele de sex erau filmate

5 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...