Comisia Europeană nu clarifică dacă Trump se va întâlni cu liderii instituțiilor UE când va veni la Bruxelles la summitul NATO

Comisia Europeană nu clarifică dacă Trump se va întâlni cu liderii instituțiilor UE când va veni la Bruxelles la summitul NATO

Comisia Europeană a transmis luni că încă nu a fost stabilită o eventuală vizită la instituțiile europene a președintelui american Donald Trump, cu prilejul deplasării acestuia la Bruxelles pentru participarea la summitul NATO la sfârșitul lunii mai, transmite agenția EFE.

"Suntem în contact pentru a vedea când ar fi cel mai bun moment pentru organizarea unui asemenea summit", a declarat purtătorul de cuvânt al executivului comunitar, Margaritis Schinas.

Acesta din urmă a mai menționat că "în ziua următoare alegerii lui Donald Trump, în noiembrie, i-a fost trimisă o invitație comună" din partea președintelui Consiliului UE, Donald Tusk, și a președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. "Invitația este în continuare valabilă", a indicat purtătorul de cuvânt al CE.

Într-o conversație telefonică avută duminică cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, președintele Donald Trump l-a asigurat de "susținerea fermă" a SUA față de NATO, dar a cerut membrilor europeni să facă mai mult și a confirmat participarea sa la summitul Alianței programat să se desfășoare la Bruxelles la sfârșitul lunii mai.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

2 Petrecere de pomină la Miami, cu Loredana, vedete și milionari din România

3 Apă de ploaie / Vaccinul chinezesc Coronavac are eficacitate aproape de zero, după studii. Țările care imunizeaz…

4 „Armata” de prostituate de lux folosită de Securitate pentru străini. Cine erau tinerele folosite pentru sex, …

5 Ucraina / perspectiva repetării scenariului sfâşierii Iugoslaviei