Comisia juridică a Senatului: Doar Ruxandra Jipa și Mona-Lisa Neagoe au îndeplinit condițiile pentru CCR

Comisia juridică a Senatului: Doar Ruxandra Jipa și Mona-Lisa Neagoe au îndeplinit condițiile pentru CCR

Comisia juridică a Senatului a decis marți că doar candidaturile senatorului Ruxandra Jipa și judecătorului Mona-Lisa Neagoe au îndeplinit condițiile pentru a ocupa un post de magistrat la Curtea Constituțională. Totodată, candidaturile pentru CCR ale fostului Avocat al Poporului Gheorghe Iancu și deputatului Marian Enache nu au fost acceptate.

Președintele Comisiei juridice, Cătălin Boboc, a precizat, după ședință, că doar Ruxandra Jipa și Mona-Lisa Neagoe au îndeplinit cerințele pentru a candida la acest post.

"În privința numirii la Curtea Constituțională, am avut patru CV depuse la comisie, dar doar două au îndeplinit cerințele Biroului permanent, și anume acelea ca aceste dosare, aceste CV-uri să vină prin grupuri parlamentare sau de la senatori. Doamna Ruxandra Jipa, în calitate de senator, și-a depus această candidatură și doamna Mona Lisa Neagoe a fost propunerea venită din partea grupului parlamentar PNL. Ceilalți doi candidați, neavând această susținere, nu au putut intra în discuția comisiei", a arătat Boboc.

Mona-Lisa Neagoe a primit patru voturi favorabile și unul împotrivă, iar Ruxandra Jipa a avut patru voturi contra și unul pentru.

Raportul va fi transmis plenului, Biroul permanent urmând să decidă când va intra în plen, a spus Boboc.

El a arătat că a fost cvorum la comisie, fiind prezenți membri de la toate partidele, inclusiv de la PSD. "Colegii de la PSD nu au vrut să voteze. Au dat voturile înapoi albe, au fost voturi nule acelea", a explicat Boboc.

Fostul Avocat al Poporului Gheorghe Iancu, deputatul Marian Enache, senatorul Ruxandra Jipa și Mona-Lisa Neagoe și-au depus candidaturile pentru un post de judecător la Curtea Constituțională.

Senatul a respins, în urmă cu o lună, în plen, candidaturile lui Ioan Chelaru, Ruxandra Jipa și a Mona-Lisei Neagoe și procedurile au fost reluate.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 FOTO Priviți, oameni buni! Ciolacu, Tudose și Romașcanu, în această seară, la Sărata Monteoru!

3 VIDEO „Este o combinație de neomenie cu prostie rară” / CTP îl calcă-n picioare pe Orban după numirea fostului p…

4 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

5 FOTO I-o fi amendat cineva? Liderii PSD Ciolacu și Tudose chefuind într-un local care trebuia să fie închis