Comoară de peste 1 milion de dolari ascunsă în Munții Stâncoși, descoperită după 10 ani de căutări

Comoară de peste 1 milion de dolari ascunsă în Munții Stâncoși, descoperită după 10 ani de căutări

Mii de oameni s-au aventurat în Munții Stâncoși în ultimul deceniu pentru a căuta un cufăr plin cu aur, cu rubine, smaralde și diamante ascuns acolo de către un colecționar de artă. Aventura a luat sfârșit: comoara a fost găsită, potrivit CNN.

Anunțul a fost făcut duminică de Forrest Fenn, colecționarul de artă și antichități, în vârstă de 89 de ani, care a inițiat vânătoarea de comori.

"Era sub cerul liber, în vegetația luxuriantă din pădurile Munților Stâncoși și nu se clintise din locul în care am ascuns-o acolo, acum mai bine de 10 ani. Nu știu cine este persoana care a găsit-o, dar poezia din cartea mea a condus-o la locul exact”, a spus excentricul colecționar.

Comoara a fost găsită de către un bărbat care nu a vrut să îi fie dezvăluită identitatea și care i-a trimis colecționarului o fotografie cu cufărul în care se află pietrele prețioase.

Comoara este estimată la peste 1 milion de dolari, iar ascunderea acesteia a fost modalitatea prin care Forrest Fenn s-a gândit să-i determine pe oameni să exploreze natura și să le dea o speranță celor afectați de criza economică. Indiciile despre locul în care a fost ascunsă comoara se regăsesc într-o poezie publicată într-o autobiografie a lui Fenn din 2010.

Colecționarul estimează că în jur de 350.000 de oameni din toată lumea au mers să caute comoara. Unii oameni au renunțat la locurile lor de muncă pentru a se putea dedica găsirii comorii. "Felicit miile de oameni care au participat la această căutare și sper că vor continua să fie atrași de ideea de a face alte descoperiri”, a spus Forrest Fenn, conform CNN.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

2 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

3 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

4 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

5 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși