Comportament model de la un copil de 12 ani: O fetiţă din Oradea, infectată cu Covid, a insistat să fie internată în spital pentru a-și proteja mama grav bolnavă. „Mama, vreau la spital!”

Comportament model de la un copil de 12 ani: O fetiţă din Oradea, infectată cu Covid, a insistat să fie internată în spital pentru a-și proteja mama grav bolnavă. „Mama, vreau la spital!”

O fetiţă de 12 ani din Oradea, crescută doar de mama sa, i-a impresionat pe medici cu comportamentul său extrem de rațional. Infectată cu Covid-19, fetița a insistat să fie internată și tratată în spital pentru a nu-și infecta mama, grav bolnavă, transmite Bihoreanul.

Fetița s-a infectat de la o prietenă care era asimptomatică și a insistat să se interneze, deşi mama sa voia să stea acasă. Cele două sunt nedespărţite de la naştere, pentru că mama  își crește singură fiica în urma unei tragedii în familie.

Toți medicii și asistenții din secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal din Oradea au fost impresionaţi de micuța Ariana și comportamentul său ireproșabil: fetița a înțeles pericolul de a-și infecta mama și a insistat pentru internare.

În urmă cu doi ani, în iunie 2018, femeii i-a fost descoperită o afecţiune oncologică. Ea a fost operată pentru extirparea unei tumori, apoi a urmat patru sesiuni de chimioterapie la Cluj, iar tratamentul său continuă și acum la Oradea.

„Încă de la aflarea rezultatului, Ariana a hotărât că se internează, mi-a zis că vrea s-o las la spital. Nu avea niciun semn de boală, dar ştie de pe net şi de la televizor că şi persoanele asimptomatice pot transmite virusul (….) Când m-a văzut plânsă şi-a dat seama că şi al doilea rezultat a ieşit rău. Mi-a spus hotărâtă că vrea să o sun pe doamna doctor, că vrea să se interneze. I-am răspuns că eu nu vreau, dar pur şi simplu s-a dus în cameră, şi-a făcut singură bagajul şi apoi mi-a cerut să sun la Salvare, s-o ducă la spital. Am ieşit în curte plângând. Până să vină ambulanţa au trecut 10 minute, când a ajuns eram epuizată. A ieşit şi o vecină să ne îmbărbăteze, iar echipajul ne-a promis că vor avea grijă maximă de Ariana. Am vrut s-o însoţesc până la Infecţioase, dar nu s-a putut”, a declarat mama fetiței pentru Bihoreanul.ro.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Citește tot articolul pe Bihoreanul

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Guvernul elimină haosul liberalizării pieței energiei / Consumatorii vor putea primi reduceri de preț…

2 Ioan Stoica, patronul Caritas, a fost evacuat în plină iarnă și doarme sub cerul liber. Ajuns la 76 de ani, tr…

3 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

4 Ăsta pute a Secu de îți mută nasul / Cine este Gheorghe Dimitrescu, personajul urmărit penal alături de Dragnea

5 15 medici şi asistente, condamnaţi după ce au eliberat 1.000 de adeverinţe false / Patroana clinicii, 8 ani şi 4…