Concedierea lui Tillerson: Relaţiile dintre Moscova şi Washington, la pământ, nu pot ajunge mai jos (Kremlin)

Relaţiile între Moscova şi Washington nu pot să cadă mai jos după plecarea secretarului de stat american Rex Tillerson, care va fi înlocuit de Mark Pompeo, actualul director CIA, la conducerea Departamentului de Stat, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, exprimându-şi totuşi speranţa într-o abordare 'constructivă' cu SUA, relatează AFP.

'Este dificil să cazi mai jos de pământ, de aceea, în acest punct, este puţin probabil să ne temem de o degradare', a afirmat Dmitri Peskov. 'În orice caz, rămâne speranţa pentru o abordare constructivă şi sobră în relaţiile bilaterale. Există întotdeauna speranţă', a adăugat el.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat marţi că l-a demis pe Rex Tillerson - cu care avea relaţii dificile - de la conducerea Departamentului de Stat, înlocuindu-l cu actualul director al CIA, Mike Pompeo.

Înainte de a fi şef al diplomaţiei americane, Rex Tillerson a lucrat timp de aproape 20 de ani în legătură strânsă cu Rusia în cadrul funcţiilor sale la conducerea gigantului petrolier ExxonMobile, întâlnindu-se în mod regulat cu preşedintele rus Vladimir Putin.

În pofida numirii sale în fruntea Departamentului de Stat şi a promisiunilor de reconciliere făcute în campanie de Donald Trump, relaţiile între Moscova şi Washington nu au făcut decât să se deterioreze după venirea miliardarului republican la Casa Albă, mai ales după acuzaţiile de ingerinţă în alegerile prezidenţiale din 2016. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ce nerușinare! Dăncilă, către participanţii la o întrunire electorală: „Spuneţi-le la toţi că trebuie să ne lu…

2 Așa arată soția premierului desemnat

3 Ipoteză incredibilă! Viorica Dăncilă ar fi cea pe care paznicii de la Casa Albă au confundat-o cu Floricica Da…

4 PSD e Mafia! Guvernul vrea s-o trimită consul la Salonic pe deputata PSD Andreea Cosma, condamnată în primă in…

5 Înregistrări Newsweek România: Candidata lui Voiculescu amenință plângând că va ieși din campanie / Colaboratori…

recomandări

Te ia DNA: Bucur Ionel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum arată zona Fukushima la câțiva ani după dezastru